За підсумками прийому громадян міський голова Ужгорода Богдан Андріїв дав чимало доручень комунальним службам
Додано 15.03.2016
Із проблемою, що пенсіонерів та інших пасажирів пільгових категорій не хочуть без оплати, хоч це і передбачено законодавством, перевозити водії автобусів у прилеглі до Ужгорода села, звернулися напередодні на особистий прийом до міського голови Богдана Андріїва кілька літніх людей. Пояснювали: розуміють, що це питання аж ніяк не до міського голови, але не знають, до кого ще і як звернутися, просили підняти проблему перед керівництвом області.Богдан Євстафійович одразу ж домовився, що чотирьох заявників тут же прийме один із заступників голови Закарпатської ОДА і наголосив: в Ужгороді перевізники зобов'язані перевозити без оплати не тільки пенсіонерів і пільговиків, а тепер і школярів.Також на прийом прийшли п'ятеро учасників АТО, які представляли 16 побратимів, котрі мають проблеми з оформленням документів на виділені їм земельні ділянками на вулиці Журавлиній, пов'язані з одним із орендарів. Залучивши юристів та керівника відділу землекористування, знайшли механізм, як вирішити проблему, міський голова дав відповідні доручення.
Загалом під час вчорашнього прийому громадян Богдан Андріїв розглянув 39 звернень, серед них кілька колективних. Чимало ужгородців зверталися з проханнями про матеріальну допомогу на лікування, про встановлення електричного опалення, виділення землі і житла, прописки.
Богдан Євстафійович пояснював, що наразі діє мораторій на виділення землі, хоча він чудово розуміє ситуацію людей, які перебувають на черзі на отримання ділянок ще з середини 90-х років, а серед них, зокрема і учасники бойових дій в Афганістані. Як і під час кожного прийому доводилося також роз'яснювати, що міська рада не має житла – нічого не будує, не є власником гуртожитків, хоч і дуже хотілося б допомогти людям, бо звертаються насамперед багатодітні, інваліди, літні люди, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.
Багато відвідувачів скаржилися також на те, що не можуть завершити, наприклад, епопею зі встановленням лічильника, що тече дах чи немає освітлення у під'їзді, підвалі (вул. Собранецька), з 1995 року не працює ліфт (Легоцького), що потрібно перемістити майданчик для сміттєвих контейнерів (біля "П'яного базару"), зробити каналізацію (вул. Лермонтова), відремонтувати тротуар (на Загорській від Ужгородської РДА до базарчика), осушити сирий підвал (вул. Заньковецької). Група людей прийшли зі зверненням, що немає каналізаційного стоку на вулиці Буковинській. Богдан Євстафійович пояснив: вулицю включили до програми реконструкцій на 2016-17 роки, однак потрібно будувати новий колектор в районі вулиці Тельмана і це вимагає чимало грошей.
Згодом на нараді з керівниками комунальних служб міський голова дав доручення відповідним підрозділам щодо вирішення питань, з якими звернулися ужгородці, і підкреслив: "Здебільшого зі скаргами на комунальні служби, ЖРЕРи звертаються літні люди, які старанно платять за комунальні послуги, віддають часто останні копійки і треба знаходити можливість ремонтувати їм дахи, осушувати підвали, а не змушувати місяцями звертатися в різні інстанції з проханнями".

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс