Штаб цивільного захисту інформує
Додано 28.03.2016
Безпечність та легковажність окремих громадян призводить до непоправних наслідків. Статистика підтверджує, що левова частка пожеж виникає через людський фактор.
Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем, особливо у суху та і спекотну погоду, може призвести до того, щоб через лічені хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій — рослини, дерева, стерню та смітники. Дуже часто такі безглузді дії призводять до великомасштабних пожеж, й локалізувати їх на відкритих територіях важко.
Із березня 2015 року по березень 2016 року в Ужгороді та Ужгородському районі підрозділами ДСНС було здійснено 290 виїздів на гасіння пожеж сухої трави, чагарників та дачних будинків.
Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.
У свою чергу Ужгородський МРВ УДСНС вкотре нагадує громадянам, що спалювання сухої рослинності може призвести до знищення матеріальних цінностей, травмування чи загибелі людей, а також до забруднення навколишнього середовища. Будьте уважними та обережними з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Також слід нагадати, що відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається відповідальність за самовільне спалювання листя рослинності або її залишків та опалого листя у парках, скверах, інших зелених насадженнях без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу.

Ужгородський МРВ УДСНС у Закарпатській області

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс