Віталій Семаль: "Автономізація системи теплопостачання в Ужгороді дозволила заощадити 9 мільйонів кубометрів газу"
Додано 13.04.2012
"У порівнянні з сезоном 2010-2011-го років опалювальний сезон 2011-2012 дав змогу зекономити близько 9 мільйонів кубометрів газу", - Віталій Семаль, заступник Ужгородського міського голови. На прес-конференції людини, яка курує в міській владі питання житлово-комунального господарства, йшлося про підсумки опалювального сезону, який в Ужгороді уперше пройшов за принципово новою схемою – із запровадженням в усьому місті автономних систем опалення.
"Слід розуміти, що йдеться про економію не лише теплоносія, але й у грошовому еквіваленті. І якщо врахувати ціни на газ, якими вони були на початок цієї роботи – "автономізації" системи опалення в місті – це серйозна сума. Сьогодні можемо заявити скромніші результати (значну частину очікуваної економії нівелювало здорожчання газу), але вони є. І сьогодні підсумовуємо: майже на 98% ми завершили будівництво автономних котелень. Кілька закладів іще лишається, і там слід завершити справу - це пов’язано із мережами", - розповів Віталій Семаль.
"Зараз ми бачимо результат великої роботи і - аналізуємо. Попереднього опалювального сезону послугу надавало підприємство "Уж-тепло" і за сезон, коли великими міськими котельнями постачалося тепло в невелику кількість квартир та освітні і соціальні заклади, було нарощено боргів майже на 12 мільйонів гривень. Сьогодні цей процес зупинений і борг зменшений до мінімуму. А цього опалювального сезону роботою системи теплопостачання опікувалося комунальне підприємство "Уж-енергія", воно обслуговувало котельні міського бюджету - навчальні і медичні заклади, які самі виробляли тепло. І лише 4 об'єкти "Уж-енергії" працювали на виробництво тепла для закладів державного і обласного підпорядкування. Наголошу: ті затримки в розрахунках, які зачислені на наше підприємство, пов'язані з тендерними процедурами споживачів, які отримували тепло, і думаю, що в короткий термін, орієнтовно за два місяці, ми 100-відсотково розрахуємося із "Закарпатгазом" за спожитий газ. А зараз вже розпочинаємо готуватися до наступного опалювального сезону, який в Ужгороді пройде в режимі повної автономізації.
Віталій Семаль розповів: Схему енерго- та еколого ефективного теплопостачання Ужгорода затверджували у Міністерстві будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства – вона відома як "пілотна" для українських міст. "У Києві нам ставили питання про те, за який час таке можна зробити, ми ділилися досвідом, чули пропозиції від колег. Всі чекали кінця опалювального сезону, аби оцінити результат. А одне з головних питань було наступним: якщо зменшується споживання газу, то що буде з електроспоживанням? Так, система теплопостачання в місті була змінена за рахунок будівництва модульних котелень, які значно зменшують втрати тепла, економлячи енергоносій за рахунок ефективного його використання, але також суттєве заощадження газу дало й встановлення електроопалення. Але аналіз інформації, наданої "Закарпаттяобленерго", засвідчив: суттєвого підйому споживання електроенергії немає. Підсумовуємо: нова система теплозабезпечення міста дозволяє заощаджувати енергоносії, а відтак і міський бюджет, і бюджети родин ужгородців".
"Комунальний" заступник мера проінформував: іще 2% помешкань потребують встановлення систем електроопалення. "Ми виконали велику роботу торік, забезпечивши теплом більше шестиста квартир малозабезпечених верств населення, і зараз комісію вже пройшли ще 327 таких сімей, яким облаштують опалення міським коштом. Також додам: комісія, в котрій я головую і яка визначається з встановленням "соціальних автономок", згідно з розпорядженням міського голови продовжує роботу. До речі, уже переважно працює не з тими, хто звертається з проханням облаштувати опалення: більше заяв від людей, в помешканнях яких опалення встановили раніше, але ще не доведена до ладу технічна документація – з цим розбираємося для того, аби людина, споживаючи електроенергію, могла використати і своє право на субсидії", - цитує Віталія Семаля прес-служба Ужгородської міської ради.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс