В Ужгороді обговорювали інтеграцію міської і районної медицини
Додано 15.05.2012
У великій залі Ужгородської міської ради, де відбувся День управління, присвячений темі медицини обласного центру та Ужгородського району, пройшло обговорення стратегії розвитку галузі охорони здоров'я в регіоні. Враховуючи непросту ситуацію з її фінансуванням, було вирішено розпочати процедуру створення медичних центрів другого рівня, що б об’єднували Ужгород та Ужгородський район. На черзі – інтеграція й інших ближніх районів - Перечинщини та Великоберезнянщини. Мета – об'єднання зусиль і ресурсів заради надання ефективної медичної допомоги та створення умов для комфортного обслуговування мешканців.
Начальник обласного управління охорони здоров'я Роман Шніцер зазначив: "Маємо дві регіональні галузі медицини – Ужгорода та Ужгородського району - з масою проблем. І коли ми розглянемо ці дві структури як одне ціле, прийдемо до висновку, що об'єднання призведе до вирішення 90% проблем. Ідеться про раціональне фінансування, кадрове забезпечення тощо. Фахівці мають спільну думку з цього приводу і вважають таку реорганізацію доцільною".
Як наголосив міський голова Віктор Погорєлов, безумовна мета – якість надання медичної допомоги мешканцям. Сьогодні Ужгород є центром, який надає освіту, роботу та інфраструктуру жителям не лише власне міста, але й ближніх районів, у тому числі вони обслуговуються в міських лікарнях. Тому інтеграція закладів міста та району більш ніж доцільна – вона на часі.
Головний лікар Ужгородської центральної міської лікарні Іван Курах акцентував, що таке об'єднання ресурсів могло б забезпечити потужну ланку надання медичної допомоги другого рівня – себто, в стаціонарі, й Ужгород до цього готовий.
Спільно усі фахівці дійшли висновку, що від стратегічних намірів слід переходити до конкретних тактичних дій. Наразі ж уже створено робочу групу, яка опікуватиметься форматом і практичними питаннями інтеграції медицини Ужгорода й Ужгородщини, - інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс