В Ужгороді "жертвами" буревію стали дерева і дахи. "Катастроф, на щастя, не сталося, усунення наслідків негоди триває", - міський голова підсумував роботу служб
Додано 01.08.2012
У вівторок, 31 липня, міський голова Віктор Погорєлов на прес-конференції розповів про те, як Ужгород пережив буревій, який добряче потрусив Ужгород у ніч на 30 липня. Як відомо, містом пронеслася гроза зі шквальним вітром, і такого урагану обласний центр не знав протягом багатьох років.
"Загальний підсумок такий – служби, які відповідають за життєдіяльність міста, впоралися з ситуацією. Вже о другій годині ночі служби взялися до роботи, працівники МНС підключилися одразу, взявшись за вивалені дерева, які впали на дороги, активно почали працювати і міські комунальники. І о четвертій ранку мій заступник Віталій Семаль мав інформацію про стан справ і координував роботи, уранці ж продовжилася ліквідація тих наслідків, які не усунули вночі. Маю відзначити, що добре спрацювали і фахівці МРЕМ, адже вночі сталося чимало обривів ліній електропередач".
Мер інформував - загалом у цифрах підсумок такий: не враховуючи паркової зони, в Ужгороді впало близько 30 дерев, і ще багато були пошкоджені – попадали крупні гілки. Чимало такого трапилося в скверах, на Київській набережній, вулиці Собранецькій, біля хімфаку і ректорату УжНУ, де впали великі дерева, і також на Кальварії.
Віктор Погорєлов акцентував: "Цей буревій показав нам, що, працюючи над оновленням озеленення у місті, ми ідемо у правильному напрямку, роблячи максимум для того, аби під час такої негоди зменшити падіння старих дерев. Ми виконуємо ці роботи вже майже протягом двох років, і в 2011-му та 2012-му багато дерев були короновані, як, до прикладу, оті великі тополі. Це – потрібно робити. Необхідно оновлювати озеленення міста. Наступного року ми робитимемо все, аби дати раду отим близько аварійним деревам, які є в місті (а їх понад 400), звісно, усе погоджуючи з біологами та екологами. Дерева будуть вирізатися, до речі, вартість заміни одного великого дерева – від 4 тисяч гривень. Так, це коштує дорого – вирізати навіть ті дерева, котрі були посаджені багато років тому без узгодження зі службами, зокрема, архітектурою. Таких дерев чимало росте в мікрорайонах – їх посадили самі мешканці десятиліттями тому, зараз дерева виросли, руйнують фундаменти, загрожують впасти на будинки – ми маємо багато звернень щодо цього…" Безпланова висадка дерев у підсумку – через роки - призводить до аварій, - наголосив мер.
"Що ж до дахів, то, на щастя, Бог нас вберіг від катастроф і надто великої кількості знесених покрівель. Але пошкодження таки є. О другій годині ночі ми вже мали інформацію, що на споруді гаража станції "швидкої допомоги" вітер зніс бляшаний дах площею до двохсот квадратних метрів, і зараз ми вишукуємо кошти (це від 100 до 150 тисяч гривень) на нове покриття. На вулиці Котляревського на приватному будинку, де живуть 4 родини, теж знесло дах. І ви вже знаєте, що покрівлю знесло з універмагу "Україна", на щастя, будівля застрахована, міські ж служби вчора і сьогодні виходять на місце, аби скласти акт щодо руйнувань під час буревію".
Мер розповів: учора, у понеділок, служби прибирали місто, аби якнайшвидше очистити вулиці від впалих дерев і гілок, залучили до роботи всіх - і муніципальну міліцію, і комунальні підприємства. Всі взялися до роботи активно. До прикладу, відзначив мер, Водоканал відповідає за сквер за ОДА, і з самого ранку понеділка працівники підприємства прибирали гілки, лагодили огорожу. "Я вдячний усім, хто допоміг, адже лише разом ми можемо робити все швидко і якісно. Звісно, усунення наслідків негоди триває – роботи багато", - сказав Віктор Погорєлов.
До речі, мер одразу наказав усім ЖЕУ (житлово-експлуатаційним організаціям) міста здійснити детальне обстеження територій – і щодо пошкоджених дерев, і щодо поруйнованих дахів. До прикладу, під час бурі доволі відчутно постраждала покрівля 5-поверхівки на вул. Грушевського, 25 - потрібно ремонтувати близько 600 квадратних метрів. У вівторок міські служби вийшли на місце з попереднім обстеженням, далі складатиметься акт про пошкодження та уточнюватиметься кошторис ремонту, аби відтак відшуковувати можливості полагодити дах.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс