2 березня перестало битися серце Миколаївського міського голови Володимира Дмитровича Чайки.
Додано 04.03.2013
Він пішов так миттєво, як і жив - блискавично приймаючи необхідні місту рішення, оперативно вирішуючи життєво важливі проблеми. Він працював, не шкодуючи себе. Його серце ніколи не знало спокою: воно хвилювалося і раділо, боліло за місто і святкувало в години перемог. Воно ніколи не було спокійним і байдужим. Воно не витримало ...
Миколаївський міський голова Володимир Дмитрович Чайка народився 5 жовтня 1948 року в м. Берислав Херсонської області. Згодом родина переїхала жити в до м. Миколаєва.
Батьки - Дмитро Костянтинович та Зінаїда Андріївна - більшу частину свого життя працювали на Чорноморському суднобудівному заводі.
В 1976 році Володимир Дмитрович закінчив Миколаївський суднобудівний інститут, тим самим здійснивши свою давню мрію стати інженером. В 1986 році захистив дисертацію в Київському інженерно-будівельному інституті, отримавши ступінь кандидата технічних наук.
Володимир Дмитрович Чайка пройшов справжню школу життя - школу робочої людини. З 1966 по 1971 р. він працював на ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара», потім на заводі "Дормашина", де був обраний комсоргом заводу.
З 1972 по 1974 р. Володимир Чайка служив у лавах Радянської Армії. 1976 року після звільнення в запас повернувся на завод «Дормашина», де був обраний головою профспілкового комітету.
В 1979 р. Володимир Дмитрович розпочав свою роботу в органах місцевого самоврядування з посади завідувача квартирним відділом міськвиконкому. З вересня 1985р. працював заступником голови Корабельного райвиконкому. У жовтні 1987 р. став заступником голови Миколаївського міськвиконкому.
В 1987 р. брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, був відряджений на будівництво житла для переселенців із зони відчуження.
В 1991 р. очолив Миколаївське обласне управління Пенсійного фонду, де розробив нову методику обліку пенсіонерів і виплати пенсій, засновану на комп'ютерних технологіях, що дозволило регулярно виплачувати пенсії. У 1994 р. обраний депутатом, а потім і головою Миколаївської обласної ради.
Особисті й професійні якості Володимира Дмитровича, були враховані при призначенні на дипломатичну роботу радником Консула Посольства України в Азербайджані.
З 1998 р. В.Д. Чайка - заступник міського голови з економіки й зовнішніх зв'язків.
З 1999 по 2000 р. працював керівником Миколаївського відділення ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України».
З червня 2000 р. 4 рази обирався Миколаївським міським головою.
Упевнений поступ миколаївської громади був помічений на міжнародному рівні. 2008 року на І Міжнародному форумі «Мегаполис: ХХІ век», організованому Міжнародною Асамблеєю столиць та великих міст, Миколаїв отримав диплом Кращого міста СНД в номінації «За ефективну реалізацію програм соціального й економічного розвитку».
Визнанням діяльності Володимира Дмитровича Чайки на посаді міського голови стало нагородження орденом "За заслуги" ІІІ ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток підприємництва й ринкової інфраструктури в Україні, високий професіоналізм і орденом «За заслуги» ІІ ступеня за значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення в професійній діяльності й багаторічну сумлінну працю.
У березні 2007 року Володимир Чайка став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Людина року» в номінації «Міський голова року».
За значний особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та з нагоди 18-ї річниці незалежності України Чайці Володимиру Дмитровичу - Миколаївському міському голові присвоєно почесне звання «заслужений працівник соціальної сфери України».
26 листопада 2008 року Володимир Чайка був нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України за значний особистий внесок у забезпечення розвитку місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня місцевого самоврядування.
За плідну співпрацю у галузі транспорту і сфери зв’язку, напередодні 220-ї річниці заснування м. Миколаєва міському голові Миколаєва В.Д. Чайці оголошено подяку Міністерства транспорту та зв’язку України.
* * *
Закарпатське регіональне відділення Асоціації міст України глибо сумує з приводу смерті Миколаївського міського голови Чайки Володимира Дмитровича і висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного.
Сумуємо разом із миколаївцями.
Голова Регіонального відділення АМУ Віктор Погорелов


Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс