Вирішення питання генерального плану, це не вирішення меж міста, а стратегія розвитку Ужгорода на майбутні роки
Додано 21.03.2013
Сьогоднішня прес-конференція була присвячення питанню генерального плану міста Ужгорода.
"Ужгород має територію 4 тис. гектарів, для сучасного 120 тисячного міста це дуже мало, особливо в плані транспортних розв’язок" – зазначив Віктор Погорелов. Попередня влада роздала біля 4 тисяч земельних ділянок, на сьогоднішній день є близько п’яти тисяч заяв на отримання землі. Місту необхідно розширюватися, а можливість є у бік Оноківської сільської ради, та Мукачева.
"Сьогодні Ужгород мав би "жити" за планом 2004 року, який був затверджений на сесії міської ради. Але нажаль він протягом 4 років порушувався, тому виникла необхідність термінової актуалізації містобудівельної документації" – повідомив Олександр Шеба головний архітектор міста.
Від мешканців міста та громадських організацій отримано багато звернень з різними пропозиціями, побажаннями щодо генплану Ужгорода. Всі ці пропозиції будуть включені в громадське обговорення генерального плану яке відбудеться на наступний тиждень.
Багато надійшло пропозицій щодо вело-інфраструктури в місті. Вело-доріжки мали б бути на всіх вулицях де є технічна можливість їх влаштувати. Попередньо проектантами було зазначено, що завдяки розміру вулиць повноцінні вело-доріжки можуть бути на таких магістралях як Минайська, Грушевського, Гагаріна.
"Сьогодні паркова в місті безкоштовна, але проблеми з дорогами та транспортом це мій біль як мера і як мешканця міста, коли машини залишають на зелених зонах, тротуарах. Справа в тому, що самі мешканці не бажають паркувати авто на визначених стоянках і залишають їх де завгодно" – зазначив Віктор Погорелов.
Рух важковантажного транспорту в Ужгороді потрібно обмежити. "Необхідно розширити коло обмеження в'їзду важковантажного транспорту, передовсім в центрі, оскільки дороги такого навантаження не витримують, враховуючи загальну кількість машин в місті, яка складає на сьогодні близько 40 тисяч" – наголосив міський голова.
Запланований капітальний ремонт вулиці Капушанської, Перемоги, Легоцького, пл. Театральної та багато поточних ремонтів інших доріг та вулиць.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс