Участь викладачів Ужгородської дитячої школи мистецтв у відзначеннi «Днів Тараса Шевченка» в Бухаресті
Додано 28.03.2013
В рамках широкого відзначення «Днів Тараса Шевченка в Румунії» в Бухаресті відбулися дві важливі події, присвячені життю і творчості Великого Кобзаря.
У першій половині дня 23 березня у приміщенні Культурно-інформаційного центру у складі Посольства України в Румунії відбулася наукова конференція на тему «Життя і творчість Тараса Григоровича Шевченка».
Для участі у конференції були запрошені вчені-дослідники внеску Т.Шевченка в розвиток української мови, літератури та світової культури, делегація м.Ужгород, члени місцевої української громади, керівництво Союзу українців Румунії, співробітники Посольства та члени їх сімей, представники мистецьких кіл Румунії та працівники ЗМІ, у тому числі Румунського телебачення TVR-1 та української редакції міжнародного каналу Румунського радіо.
Відкриваючи конференцію, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Т.Бауер охарактеризував консолідуючу роль Т.Шевченка – символу Української держави, української мови та культури, геніального поета і прозаїка, художника і мислителя для українського народу та українців з усього світу, з особливою приємністю констатував факт широкого відзначення в Румунії 199-ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря, висвітлив підготовку, яка здійснюється українською владою до святкування в наступному році 200?річчя від дня народження Т.Шевченка.
З вітальними словами до учасників конференції звернулися директор Ужгородської дитячої школи мистецтв Н.Громова та голова Бухарестської філії СУР Я.Колотило.
У другій половині дня в залі для урочистостей Міністерства культури Румунії відбувся святковий концерт за участі Народного оркестру народних інструментів викладачів Ужгородської дитячої школи мистецтв, хору Бухарестської філії СУР «Зоря», співробітників Посольства та членів їх сімей, а також представників української громади м. Бухарест.
У своєму вітальному слові Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Т.Бауер подякував Міністерству культури та Союзу українців Румунії за співучасть в організації зазначеного літературно-музичного заходу, привітав артистів з Ужгорода та підкреслив об’єднуючу роль урочистих заходів з нагоди відзначення «Днів Тараса Шевченка» для збереження серед українських громад по всьому світу відчуття національної єдності.
Вітання від Міністерства культури Румунії було оголошено заступником Державного секретаря цього міністерства І.Кажал-Марин, яка підкреслила важливість спільного проведення таких заходів та підтвердила відкритість Мінкультури Румунії до подальшого співробітництва з українською стороною на ниві культури.
Програма святкового концерту включила виконання Народним оркестром народних інструментів викладачів Ужгородської дитячої школи мистецтв на чолі із Заслуженим артистом України М.Вігулою та хору Бухарестської філії СУР «Зоря» широкої палітри українських народних мелодій та варіацій на закарпатські мотиви.
На завершення святкового літературно-музичного заходу у спільному виконанні артистів з України, учасників художньої самодіяльності від Союзу українців Румунії та присутніх у залі етнічних українців у дусі високого національного піднесення пролунала пісня на вірші Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Дирекція школи


Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс