Лінгвістична гімназія Ужгорода підписала договір з польською гімназією м. Ольштин про спільне дослідження на основі німецької мови за міжнародним проектом «Школи: партнери майбутнього» (фото)
Додано 07.06.2013
Сьогодні у міській раді відбулася зустріч міського голови Віктора Погорелова, представників лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка та гімназії міста Ольштин (Польща). Метою зустрічі було підписання договору про співпрацю.
Впродовж 5 років ужгородська гімназія є учасником міжнародного проекту «Школа: партнер майбутнього» (PASCH). Цей проект об'єднує близько 1500 шкіл в усьому світі, в яких німецькій мові приділяється особлива увага. PASCH є ініціативою Федерального міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці з Федеральним адміністративним відомством - Центральним управлінням шкіл за кордоном (ZfA), Німецьким культурним центром ім. Гете (GI), Німецької службою академічних обмінів (DAAD) та Службою педагогічних обмінів (PAD) Постійної конференції міністрів культури та освіти земель Федеративної Республіки Німеччина.
Завдяки міністерству закордонних справ Німеччини був заключний договір між Німецьким культурним центром ім. Гете та Україною, завдяки цьому вже 5 рік проводиться обмін учнями. Як зазначив директор лінгвістичної гімназії Михайло Мегеш: «Ми маємо велику честь бути однією із 15 шкіл в Україні, котрі були відібрані для цього проекту німецькою стороною».
На зустрічі польську сторону представляв директор гімназії №12 м. Ольштин (Польща) Анджей Тинецький та координатора проекту, викладач німецької мови Яцек Сульковський, котрі приїхали до Ужгорода з метою підписання договору про співпрацю між нашими закладами. Координатором проекту зі сторони Лінгвістичної гімназії є викладач німецької мови Тетяна Сібукова.
Цей проект дає можливість учням школи поглиблено вивчати німецьку мову. Результати цього партнерства є досить значні. Впродовж 3 років в нас є переможці всеукраїнського етапу олімпіад з німецької мови. Учень лінгвістичної гімназії Віктор Студеняк був нагороджений Президентською стипендією за І місце у Всеукраїнській олімпіаді з німецької мови.
Основний пункт співпраці між польською та українською сторонами це спільне дослідження на основі німецької мови за міжнародним проектом «Школи: партнери майбутнього».
фото

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс