По Радванській проблемі створять спецкомісію
Додано 19.08.2013
Сьогодні, в понеділок, 19 серпня, коли перші емоції щодо «ромського питання» вщухли, в міськраді відбулася нарада за участі міського голови Віктора Погорєлова, його заступника Юрія Белякова, ромських лідерів та активістів, а також народного депутата України Валерія Пацкана. Основне питання наради: як вирішити конфліктну ситуацію на Радванці з найменшими втратами як для ромського, так і для інших мешканців Ужгорода.
Нагадаємо, минулого тижня комісія за участі представників міськради, правоохоронних органів та інших перевірила ситуацію на Дамбі в мікрорайоні Радванка та на вулиці Тельмана й виявила численні самовільні забудови.
Ця подія викликала значне хвилювання та вибух емоцій з боку ромських лідерів та громадських активістів. В інтернеті пролунала некоректна інформація про те, що ромам дали лише добу на виселення, а проганяти їх будуть ледь не екскаваторами.
Сьогодні мер Віктор Погорєлов запевнив ромів, що силових методів застосовувати не будуть, конфлікт буде вирішуватися в правовому полі, цивілізовано. А міська влада в першу чергу зацікавлена в тому, щоб проблема не переросла в міжетнічний конфлікт.
«Обурило нас те, що триває будівництво на дамбі. Хоча ми ще принаймні два роки тому попереджали, що робити цього не можна. Нас не послухалися. Але все потрібно робити цивілізовано. Нікого ущемляти я не хочу, але мають бути якісь рамки, – пояснив мер.
Найперше, що просить міський голова від ромських лідерів – розчистити проїжджу частину по вул. Тельмана й негайно припинити будь-яке самовільне будівництво. Зараз буде створена комісія, в яку включать лідерів ромів, яка й вирішуватиме, як найлегше можна вирішити питання.
Деякі ідеї пролунали вже на самій нараді. Так, Віктор Погорєлов запропонував звернутися до обласної влади з проханням виділити невелику площу землі десь під Ужгородом, де роми могли б компактно забудовуватися, не чіпаючи автомобільні дороги чи водозахисні споруди. Валерій Пацкан припустив, що можливо вдалося б домовитися з військовими про передачу їхніх земель, наприклад полігон, для ромів.
Зрозуміло, що наразі це просто припущення, а більше пропозицій та шляхи їхнього втілення в життя, розроблять вже члени комісії.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс