Ледида готовий лобіювати інтереси Ужгорода в Кабміні
Додано 21.08.2013
Cьогодні відбулася зустріч губернатора Закарпаття Олександра Ледиди з міським головою обласного центру Віктором Погорєловим та представниками Ради старійшин Ужгорода -- екс-мерами міста Емілом Поповичем, Емілом Ландовським, Сергієм Ратушняком та Степаном Сембером.

Говорили про місто в контексті святкування його 1120-річчя і проблем, що вимагають термінового вирішення. Мери Ужгорода акцентували увагу голови ОДА на тому, що через велику кількість автотранспорту місто загазоване і, запропонували повернутися до розгляду ідеї будівництва об’їзної дороги навколо Ужгорода та внутрішнього кільця – аби розвантажити вулицю Гагаріна. Губернатор зауважив, що поки що питання будівництва дороги від кордону у напрямку Чопа не є серед пріоритетних і знайти кошти на реалізацію цієї ідеї буде складно. А от ідею створити кільце в місті підтримав. Ідеться про те, аби розвантажити потік транспорту при в’їзді в місто з боку Мукачева, пустивши рух після створення нормальних доріг через вулицю Тельмана в районі ринку Краснодонців.

Порушили мери і тему відновлення обличчя історичного центру Ужгорода, ремонту фасадів старовинних будівель, облаштування площ. Губернатор констатував: аби вирішити це питання, ні обласних, ні міських коштів не вистачить. Потрібна підтримка з Києва. Олександр Ледида запевнив, що місто може розраховувати на його цілковите сприяння у вирішенні і цієї проблеми. За словами голови ОДА, він готовий озвучити ініціативу в Кабміні і просити уряд профінансувати її реалізацію, але треба, щоб місто підготувало проект, аби він пройшов експертизу, щоб на розгляд уряду можна було подати і кошторис робіт. Крім того, в цю концепцію оновлення архітектурного обличчя губернатор запропонував включити і співпрацю з бізнесом.

Віктор Погорєлов повідомив, що міська влада вже кілька місяців серйозно працює над цим питанням. Відповідно, за підготовкою такого інвестиційного проекту затримки не буде. Також мер запевнив, що співпрацю з бізнесменами, які допоможуть відновити фасади старовинних будівель, тільки вітатиме.

Говорили на зустрічі і про реконструкцію та облаштування міських площ, і про встановлення меж міста, і про можливість реалізації проекту, який дозволив би підняти рівень води в Ужі. Губернатор, підсумовуючи, зауважив: «Я розумію, що Ужгород – обласний центр, що місто -- на кордоні з Європою і має виглядати краще. Більше того, я, мабуть, перший губернатор, який народився в Ужгороді. Звісно, я дбаю про інтереси всіх закарпатців, але Ужгород мені трошки ближчий, ніж інші міста і села. Тому я підтримую ваші пропозиції і чекаю конкретних проектів, з якими зможу звернутися до Кабміну».

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс