Шановні жителі Ужгородщини!
Додано 13.03.2014
Із початком весни пожежі, пов’язані з випалюванням сухої трави, опалого листя, інших рослинних залишків на полях та городах, стають справжнісіньким лихом.
Спалювання листя і сухої трави вкрай небезпечне!
При спалюванні сухої трави та чагарників випадково можна завдати великого лиха. У 2012-13роках у м. Ужгород та Ужгородському районі підрозділами ДСНС було здійснено 237 виїздів на гасіння сухої трави та чагарників, де вогнем було знищено 4 дачні будівлі, водонапірну насосну станцію і селище залишилось без води протягом тижня, дерев’яні огорожі, виноградні насадження. Та нажаль в 2014році з початком весни було здійснено вже 24 виїзди на гасіння сухої трави.
Вогонь випалює на коріння першоцвітів, повністю знищує родючий шар ґрунту, знищує комах, та тварин які живуть у ньому.
При згоранні лише однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму, до складу якого входять пил, окис азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Разом із димом виділяються й отруйні речовини для людини – діоксини.
Нагадуємо, що, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок з степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу - тягне за собою адміністративну відповідальність. У цьому випадку приватним особам доведеться заплатити штраф від 170 до 340, а посадовцям – від 850 до 1190 гривень.
Враховуючи це міськрайвідділ з питань надзвичайних ситуацій та пожежно-рятувальний загін звертається до всіх жителів району:
- не проводьте спалювання сухої трави на полях;
- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;
- не залишайте без нагляду розпалене багаття;
- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;
- забезпечуйте себе первинними засобами пожежогасіння.
Основні заходи пожежної безпеки нескладні і не вимагають великих матеріальних витрат, але їх своєчасне й ретельне виконання дозволить надійно перекрити шлях вогню.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ПРОСТІШЕ ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖІ, НІЖ ЇЇ ПОГАСИТИ!

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс