Фасад-пам’ятку відремонтують
Додано 13.06.2014
Ремонт фасадів, будівельні роботи і земельні питання – з такими проблемами цього четверга ужгородці звернулися до керуючого справами виконкому Олександра Волосянського.
Мешканки вулиці Підгірної розповіли, що їх будинок №1 дуже потребує капітального ремонту фасаду. «Нас болить наш будинок. Поруч четверта школа, часто приїздять словацькі, чеські і німецькі делегації. І бачать зашарпану архітектурну пам’ятку в історичній частині міста», – зауважили жінки.
В.о.директора департаменту міського господарства Олександр Костенчук розповів: аби навести лад на фасаді, необхідно близько 300 тис.грн. Цьогоріч запланували відремонтувати частину фасаду за половину потрібної суми, кошторис для експертизи вже розробляється. Почнуть ремонтувати із жолоба, аби дощі не розмивали фасад.
Крім того, жінки поскаржилися на аварійне дерево, яке руйнує фронтову стіну будинку. Олександр Волосянський доручив департаменту міського господарства до кінця цього місяця зрізати дерево і максимально активізувати зусилля з виготовлення кошторису, провести експертизу і розпочати й завершити будівельні роботи.
Відремонтувати фасад також попросили мешканці вулиці Швабської, 27. «У нашому будинку всього чотири квартири, у яких жителі – одні пенсіонери. Під нами – ресторан, приміщення якого з житлового в нежитлове перевів підприємець. Тепер він є співвласником нашого будинку і боргує ЖРЕРу кількадесят тисяч гривень. А шпаклівка на фасаді будинку вже до цегли осипалася», – поскаржилися мешканці.
Олександр Волосянський наголосив, що ситуація під постійним контролем, і порадив мешканцям Швабської звернутися із заявою до в.о.міського голови з проханням до співвласника будинку, аби той посприяв у проведенні ремонту фасаду.
А жителька вулиці Шумної, 29 вже не перший рік конфліктує з сусідкою. Річ у тім, що мешкають вони в гуртожитку і мусять ділити один санвузол. Власне, дозвіл на перепланування приміщення є, спеціалісти міської ради вже кілька разів розробляли проекти. За останнім проектом, жінки, які ворогують, узагалі не будуть бачитися.
Наразі всі документи для перепланування готові, крім довідки з ОСББ. Працівники міськради негайно зателефонував керівнику ОСББ, аби цю довідку надали. Її потрібно принести в управління архітектури і містобудування, і вже на наступному засіданні виконком проблему вирішать.
Втім навіть це, чомусь, мешканку Шумної не влаштувало – вона вимагає погодження головного архітектора міста. Олександр Волосянський доручив департаменту міського господарства та управлінню архітектури і містобудування контролювати ситуацію, оформити документи на перепланування і провести будівельні роботи в максимально короткі строки.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс