Ужгороду потрібна фінансова дисципліна
Додано 23.04.2010
Про це під час розширеної наради заявив перший заступник ужгородського міського голови Микола Адамовський
Позавчора у малому залі міської ради за ініціативи міського голови відбулася розширена нарада з питань фінансової дисципліни за участі співробітників міліції, податкової, інспекції з охорони праці, прокуратури та інших контролюючих органів.
У рамках зустрічі перший заступник міського голови Микола Адамовський підняв питання своєчасного фінансування програм міської ради завдяки яким місто вночі залишається освітленим, розпочато ремонт міських вулиць та доріг тощо. А відтак — наповнення міського бюджету, за рахунок якого ці вісі речі реалізовуються і будуть реалізовуватися.
—Ми розуміємо що в державі криза, — звернувся до присутніх Микола Адамовський. — Проте справжня біда розпочнеться в той момент, коли ми не будемо мати звідки віддати зароблене тим людям, котрі щоденно навчають наших дітей у школах та садочках, або їздять за викликом швидкої рятувати життя! Тому в місті створено три постійно діючі робочі групи в складі всіх контролюючих органів. Вони вже, здійснюють перевірки суб'єктів господарської діяльності щодо сплати обов'язкових платежів до міського бюджету.
Окреме питання, яке підіймалося на засіданні — це легалізація найманої робочої сили. Адже не є таємницею, що більшість підприємців міста платять "у конвертах" тим хто на них працює, ухиляючись таким чином від сплати обов’язкових платежів до бюджету, в тому числі до пенсійного фонду.
—Люди, які таким чином отримують гроші роками на схилі літ отримають мізерні пенсії, та прийдуть до нас волати про допомогу, — зауважив під час виступу Микола Адамовський. — Тому ми звертаємося до всіх підприємців міста і просимо зрозуміти, що зараз тільки фінансова дисципліна кожного з вас дасть можливість не лише утриматися на ногах у період кризи, а й упевнено дивитися у майбутнє.

Уп’яте фестиваль "Сонячний напій" відбудеться в Ужгороді. 1—2 травня
Додано 23.04.2010
1—2 травня Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття на площі Театральна представить продукцію найкращих виноробів краю. Голова спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття й організатор фестивалю Олександр Ковач та начальник управління у справах культури, сім’ї, молоді та спорту Олег Муртазін були гостями прес-центру "Нове Закарпаття" в середу.

Як розповів Олександр Ковач, цього року по-іншому оцінюватимуть і нагороджуватимуть. Передбачається застосувати європейську систему оцінювання вин. Забір дегустаційних зразків проведуть за десять днів до фестивалю, а дегустаційна комісія на своєму засіданні 26 квітня підіб’є підсумки. Таким чином, на фестиваль уже будуть подані готові результати (оцінки та нагороди), які внесуть до буклета разом із прізвищами та контактними даними всіх учасників. Тобто вже з початку фестивалю його гості й учасники знатимуть, у кого з виноробів найкраща продукція. До того ж це дасть змогу відсіяти неякісні вина, тобто ті, що здобудуть найнижчий бал, від чого споживач тільки виграє, наголосив Олександр Ковач.

Замість 1-го, 2-го, 3-го місць, як це було раніше, вводиться 100-бальна система оцінювання якості вина. За набрані від 90 до 100 балів присуджуватиметься золота медаль, від 80 до 90 — срібна, від 80 до 70 — бронзова. На фестивалі не буде вин, які наберуть менше 50 балів. Тож організатори передбачають і таку можливість, що золотої медалі може не бути зовсім або ж їх буде кілька!

Метою фестивалю є популяризація закарпатського вина й розширення туристичної привабливості нашого міста та краю. Гостей буде чимало. У фестивалі візьмуть участь та виставлять свої вина найкращі приватні винороби Одещини, зокрема Інститут виноградарства та виноробства ім. Таїрова (буде окремий "винний" намет), виявили бажання приєднатися до нашого фестивалю винороби з м. Кошице (Словаччина) та з м. Токай (Угорщина), вина яких також можна буде дегустувати.

"Фішкою" фестивалю Олександр Ковач назвав аукціон "Букет переможців — 2010", що вже мав успіх минулого року. Найкращі зразки вин (золота медаль) будуть купажовані в одній літровій пляшці. Торік за стартової ціни 200 грн. її продали за 600.

Олег Муртазін вважає фестиваль традиційним, (цього року він може отримати і статус міжнародного), а користь від нього очевидною. На фестивалі також буде представлено продукцію бджолярів, сироварів та вироби народних умільців. Відбудеться свято за підтримки корпорації свят "Не понял". Туристичні фірми й агенції включили відвідини фестивалю до своїх туристичних маршрутів, побувають на фестивалі й відпочивальники з закарпатських оздоровниць. З огляду на те, що минулого року фестиваль "Сонячний напій" відвідали близько 20 тисяч людей ( у суботу після 13.00 вино вже випили і розкупили), організаторами було враховано низку минулорічних зауважень. Так, Олег Муртазін повідомив, що будуть встановлені 4 біотуалети, а за потреби їх кількість збільшать. Міцних напоїв, що не вписуються у зміст фестивалю, не буде.


Для бажаючих взяти участь у фестивалі Олександр Ковач зазначає свій контактний телефон: +38-050-77-00-861. Приходьте! Не пошкодуєте!

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс