В Ужгороді відкрито Європейський медіа-центр
Додано 30.04.2010
У четвер, 27 квітня, в Ужгороді відкрито Європейський медіа-центр, метою якого є поглиблення співпраці з міжнародними журналістськими організаціями та представниками засобів масової інформації України, Словаччини, Угорщини, Чехії, Польщі, Румунії, сприяння розвитку та захисту свободи слова, консолідації корпоративних інтересів ЗМІ, обмін актуальною для наших регіонів інформацією про екологію, економіку, туризм та рекреацію, інвестиційний клімат, новинками культури тощо.

Відкрив Європейський медіа-центр міський голова Ужгорода й ініціатор цієї не ординарної події Сергій Ратушняк. Без сумніву, є щось знаменне в тому, що у час, коли реально проглядає загроза згортання українських демократичних цінностей, ми створюємо Європейський медіа-центр. А у разі, якщо український медіа-простір буде закритий, через своїх закордонних колег ми зможемо говорити зі світом...

Втім, хочеться вірити, що Україну все-таки омине така драматична перспектива й двічі у "кучміську ріку" (тиску та нищення свободи слова) Україна не вступить.

З огляду на останні події — ратифікацію договору про продовження базування російського флоту в Криму до 2042 року, що збурили українське суспільство — Сергій Ратушняк вніс іронічну пропозицію звернутися до Президента України Віктора Януковича із, так би мовити, "відповіддю Чемберлену". Запропонувати йому... "здати в оренду" Австро-Угорській імперії Закарпаття за... знижки на 30 % на візи й реалізовувати такий проект до 2042 року. Адже замість інтенсифікувати підприємства Пінчука й інших олігархів — в оренду віддається територія держави! Хотілось би побачити, як би американці таким чином віддали Росії Аляску!..

Генеральний консул Словаччини у м. Ужгороді Мар’ян Сладечек подякував за запрошення взяти участь у відкритті Європейського медіа-центру, оцінивши його призначення: нести свободу слова та радість спілкування. Мар’ян Сладечек торкнувся також питання про малий прикордонний рух, який, на думку консула, не виправдав себе, а тому пропонується внести до нього низку доповнень. Він також завважив щодо Шенгенського візового кодексу-2 (новий Візовий кодекс Європейського Союзу, який набув чинності з 5 квітня 2010 року —Авт.), що запропонований Україні й дав нам "дорожну карту". Загалом необхідно змінити 30-40 законів перш, ніж увійти до безвізового простору... "Але, як це вже було в історії, якщо словаки, угорці й українці разом подумають, то з цього може щось вийти. Зі свого боку ми зробимо все належне, щоб така співпраця склалася", — сказав Мар’ян Сладечек.

Оскільки голова ОДА Олександр Ледида не зміг взяти участь у відкритті Європейського медіа-центру, бо приймав іноземну делегацію, представник обласної держадміністрації — начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю Василь Комарницький висловив сподівання, що Центр сприятиме вирішенню проблем, які виникають перед журналістами ( на теренах нашого регіону 7 телекомпаній, 6 радіокомпаній та понад 500 друкованих видань), а також активно співпрацюватиме з Закарпатською ОДА. Сподівання на перспективи корпоративної співпраці також висловив віце-президент Національної спілки журналістів Угорщини Карой Товт, який високо оцінив ідею міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка та його однодумців створити медіа-центр європейського масштабу.

До заходу з відкриття Європейського медіа-центру в Ужгороді долучилися також шеф-редактор газети "Пряшевський вечернік" Ярослав Шуркала, голова Пряшевської спілки журналістів, член президії Словацького синдикату журналістів Йозеф Юрчишин, член президії Словацького синдикату журналістів Володимир Мезенцев, а також дві чарівні журналістки з м. Кошіце.

Іноземні колеги-журналісти, які були нашими першими гостями, стали членами Європейського медіа-центру. Домовлено найближчим часом підписати угоди про співпрацю між журналістськими організаціями Угорщини, Словаччини, України.

Заходи, що проводитимуться в Ужгороді, у зв'язку з відзначенням 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Додано 30.04.2010
5 - 19 травня Книжкові виставки „Миттєвості минулої війни”, „Слово про незабутнє” Обласні бібліотеки Початок о 10 00 год. 5 травня Концерт духового оркестру обласної філармонії, присвячений Дню Перемоги м.Ужгород обласна філармонія Початок о 12.00 год. 6 травня Концерт духового оркестру обласної філармонії м.Ужгород обласна філармонія Початок о 18.00 год. Вечір-зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни „Встеляєм квітами дороги, в день незабутній Перемоги” м. Ужгород вул.8-го Березня,19 бібліотека-філіал№2 Початок о 14 00 год. 6 травня Зустріч із ветеранами Великої Вітчизняної війні. Відкриття експозиції „Закарпаття в роки другої світової війни ”. м.Ужгород обласний краєзнавчий музей вул..Капітульна,33 Початок о 14.00 год. 6-9 травня Чемпіонат України зі спортивного бриджу м.Ужгород готель „Закарпаття” Початок о 10.00 год. 7 травня Концерт духового оркестру та солістів обласної філармонії м.Ужгород обласна філармонія Початок о 12.00 год. Участь закарпатських художників у виставці Національної спілки художників України з нагоди відзначення 65 – річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. м.Київ Будинок художника вул. Артема,13 Початок о 16.00 год. 8 травня Марш-парад духових оркестрів присвячений 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років м.Ужгород пл.Театральна Початок об 11.00 год. 8-9 травня 49-і міжнародні легкоатлетичні змагання на Кубок „Дружба” та V літні спортивні ігри молоді області м.Ужгород стадіон „Авангард” Початок о 14.00 год. 9 травня Покладання квітів до пам’ятника „Україна-визволителям”, „Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни” з нагоди відзначення 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років м.Ужгород Початок о 10.00 та 10.30 год. Мітинг-реквієм на Пагорбі Слави м.Ужгород пл.Поштова Пагорб Слави Початок о 10.40 год. Святковий концерт за участю народного артиста України Івана Поповича, присвячений відзначенню в області 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (передбачається солдатська кухня, виїзна торгівля) м.Ужгород Амфітеатр Початок о 13.00 год. Фінал Кубка області з футболу м.Ужгород стадіон „Авангард” Початок о 16.00 год. Вистава „Бумажний патефон” О. Червінського м. Мукачево обласний російський драматичний театр Початок о 18.00 год. Феєрверк .Ужгород Початок о 22.00 год

У наступному опалювальному сезоні ЦО в Ужгороді відміняється
Додано 30.04.2010
ро це міський голова Сергій Ратушняк сказав у середу на засіданні виконкому, де йшлося про підсумки опалювального сезону 2009 — 2010 років і ймовірну підготовку до наступного, але було вирішено: щойно закритий опалювальний сезон — останній для ЦО (центрального опалення).
321 ужгородська багатоповерхівка із 474 на сьогодні повністю відключена від ЦО. Ще 31 будинок буде від’єднано від центрального опалення невдовзі. Новостворена постійно діюча комісія надаватиме ужгородцям дозволи на від’єднання від централізованого опалення й встановлення індивідуальних систем теплозабезпечення.
Енергоощадні ініціативи ужгородської міської влади оцінили в Києві. Міському голові Ужгорода Сергієві Ратушняку особисто зателефонував міністр ЖКГ і запропонував поділитися досвідом на семінарі Асоціації тепловиків України.
Ужгород — єдине місто з понад стотисячним населенням, де понад 80 % квартир мають тепло незалежно від наявності лімітів на газ, подачі чи неподачі тепла центральними тепломережами. Наступного року на автономні котельні переведуть ті освітні заклади, що досі гріються від ЦО.
До прикладу, витрати за тепло у минулому опалювальному сезоні для НВК «Дивосвіт», який має автономне опалення, становили 98,7 тис. грн., тоді як для НВК «Дзвіночок» — 278,2 тис. грн. (цей заклад грівся від ЦО). ДНЗ № 39 (заклад із автономним опаленням) витратив 182 тис. грн., натомість для НВК «Первоцвіт» централізоване тепло обійшлося у 388 тис. грн. Аналогічна ситуація у ДНЗ № 19 (АО) — 54,9 тис. грн. та ДНЗ № 30 (ЦО) — 168 тис. грн. Наведені для прикладу дошкільні заклади тотожні за площею та умовами.
Оскільки централізованого теплопостачання в Ужгороді більше не буде, міська влада закликає ужгородців, які досі користувалися ЦО, заздалегідь подбати про індивідуальне опалення для своїх осель. Мешканці міста з соціально незахищених категорій, як і раніше, отримуватимуть допомогу, а ось боржників КП «Уж-тепло» змусить розрахуватися шляхом звернення підприємства до суду. КП підготувало 10 тисяч позовів до суду на своїх боржників.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс