За проїзд – 3 гривні
Додано 10.07.2014
Віднині за проїзд у маршрутках і автобусах ужгородці платитимуть три гривні. Таке рішення цього тижня ухвалили члени виконавчого комітету Ужгородської міської ради, зважаючи на вимоги перевізників і кризову ситуацію в країні.
«З проханням підвищити тарифи на проїзд ми звернулися ще чотири місяці тому, – розповів Володимир Козун, директор ПАТ «Ужгородське АТП-12107». – Через подорожчання палива витрати на кілометр маршруту становлять 4 грн. 97 коп. На наших маршрутах – понад 5 тисяч пільговиків. Держава оплачує лише 21% пільгових перевезень. Решту ми возимо безкоштовно. Крім того, влітку зменшується пасажиропотік, а відтак кількість автобусів. Якщо тариф на проїзд зросте, то рентабельність становитиме 4-6%».
Спільно з громадськістю відділ транспорту, держзакупівель і зв’язку провів моніторинг перевезень в Ужгороді. Дані перевізників підтвердилися – наразі водії справді працюють у збиток. Новий тариф пройшов відповідні економічну і антимонопольну експертизи.
Аби вартість проїзду відповідала його якості, в.о.міського голови Віктор Щадей доручив транспортному відділу щодня перевіряти інтервали руху маршруток і автобусів в Ужгороді. На зупинках оновлять і встановлять інформаційні покажчики. Для водіїв проводитимуть тренінги і семінари, де навчатимуть культурно поводитися з пасажирами. Управління соцзахисту і відділ транспорту, держзакупівель і зв’язку звернуться до Мінсоцполітики з проханням компенсувати пільгові перевезення.
«Найбільше ужгородці нарікають на культуру поведінки водіїв та інтервали руху, – розповів в.о.міського голови Віктор Щадей. – Дотепер проблема була в тому, що ніхто перевізників не контролював і не притягав до відповідальності. Водії, як правило, не дотримувалися інтервалів руху. Уже наступного тижня фахівці транспортного відділу спільно з перевізниками обумовлять графік руху і внесуть до нього зміни».
Відтак в Ужгороді запрацює нова схема, яка передбачає контроль за тим, як перевізники дотримуються інтервалів руху. Недобросовісних водіїв покарають, розірвавши з ними трудові договори. Восени ж у міських маршрутках і автобусах встановлять GPS-маячки, що дозволить відстежити інтервали їхнього руху. Міська рада уже розглядає шість пропозицій фірм, які надають послуги GPS-моніторингу в громадському транспорті.
«Встановлення GPS-маячків полегшить контроль за пасажирськими перевезеннями в місті, адже взагалі зникне проблема моніторингу за інтервалами руху, – зауважив Віктор Щадей. – Ці маячки інформуватимуть про місце й час перебування кожного автобуса в Ужгороді».
Наступного року завершиться конкурс на надання послуг пасажирських перевезень. Наразі ж у мерії розробляють умови і вимоги до цього конкурсу. У планах – розширення автопарку, сучасні і більші автобуси, поява муніципального транспорту, встановлення підйомників для інвалідів, зручне облаштування зупинок в Ужгороді тощо.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс