Міська рада перевірить «Водоканал»
Додано 15.07.2014
Директора КП «Водоканал» Юрія Омельяненка відсторонили від роботи і попросили Національну комісію повернути попередні тарифи на воду. Відповідне рішення ухвалили депутати на сесії Ужгородської міської ради. Діяльність Омельяненка за всі роки його перебування на посаді перевірять відповідні органи, зокрема й прокуратура.
«Ужгород потрапив у складну ситуацію через підвищення тарифів на воду. На жаль, ціну на воду зараз встановлює Київ. Якщо б це питання вирішувала міська рада, то ми б якось пробували зарадити ситуації. Однак Нацкомісія для кожного міста країни вирахувала собівартість води, яка для Ужгорода склала майже 12 грн. Це більше, ніж в інших містах. Така несправедлива висока ціна зумовлена насамперед жахливим технічним станом ужгородського «Водоканалу». І сталося це не за останні три місяці – «Водоканал» розвалювали роками», – наголосив в.о.міського голови Віктор Щадей.
Міські депутати також ухвалили звернення до Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики, у якому просять переглянути тарифи на воду в Ужгороді і принаймні встановити ціни на водовідведення, які були до 1 липня 2014 року.
Опісля до депутатів звернулася представниця батьківського комітету «Ластовічка», що в Новому районі, з проханням повернути дитсадку корпус, який нині належить колишньому ЗакДУ (після приєднання – УжНУ). Жінка розповіла, що теперішнє приміщення замале, через що батьки змушені віддавати дітей до інших дитсадків. «Корпус, за який ми боремося, повністю пристосований для малечі. Думаю, у студентів і бухгалтерії немає таких гострих потреб і вимог до приміщення, як у дітей», – зауважила жінка.
Депутати підтримали звернення депутата Ростислава Буланова про передачу цього корпусу «Ластовічці». Університетську бухгалтерію ж планують переселити до «бізнес-інкубатора» на околицях міста. Голосуватимуть за це питання міські обранці вже на наступній сесії.
Тоді ж вирішать питання про придбання будівлі дитячого садка №30, що на вул.Шевченка, 42, у комунальну власність громади Ужгорода. «Цього тижня ми продовжили переговори, і нам пішли назустріч, - повідомив в.о.міського голови Віктор Щадей. – Вдалося домовитися про те, аби суттєво зменшити ціну. Наразі переоформляємо документи. Завдяки цьому буде економія коштів»
В Ужгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 з угорською мовою навчання ім. Д.Габора за ініціативою стоматологічного факультету УжНУ та завдяки Християнському благодійному фонду «Карітас-Закарпаття» з’явиться профілактичний стоматологічний кабінет. Школярам тут проводитимуть безкоштовні огляди зубів, розповідатимуть про догляд за ротовою порожниною без лікування. Депутати підтримали проект рішення і проголосували за передачу в оренду фонду приміщення школи.
До депутатів звернулася мешканка вулиці Заньковецької, 36, голова правління ЖБК «Ювілейний». «Ми неодноразово зверталися до депутатів з проханням призупинити будівництво багатоповерхівки на нашій прибудинковій території. Просимо вас: зробіть так, аби ми не тремтіли щоразу, коли до нашого двору заїжджає вантажівка, щоб мали спочинок і не кидали одразу все, аби рятувати від будівельників нашу зелену зону й дитмайданчик», – розповіла жінка.
Відтак з метою збереження прибудинкових територій депутати призупинили надання земельних ділянок, а також розміщення нових тимчасових споруд, МАФів та гаражів із земель прибудинкових територій. Виконавчий комітет не видаватиме і не погоджуватиме дозволи на земляні роботи на прибудинкових територіях, окрім дозволів, що стосуються прокладання, заміни, ремонту, переносу комунікацій.
«Унеможливити незаконні забудови, активніше працювати в інтересах міста мала б Держбудінспекція, втім наразі їх робота в цьому руслі малопомітна. У ВР розглядають законопроект, за яким ДАБК планують передати у відання місцевих рад. Тоді ми зможемо більш ефективного боротися з недобросовісними забудовниками», – зауважив Віктор Щадей.
Під час сесії Ужгородської міської ради депутати ухвалили ряд важливих програм. Проголосували за Програму додаткових гарантій соцзахисту громадян, за якою сім'ям військовослужбовців та інших осіб, які прибуватимуть в Крим, забезпечать транспортування, харчування і розміщення в санаторіях та готелях за рахунок коштів з облбюджету. Ухвалили Програму «Питна вода міста Ужгорода на 2012-2020 рр.», яка передбачає доведення якості питної води до встановлених нормативів. Для цього планується реконструювати водопровідні і каналізаційні очисні споруди і мережі міста, зокрема на «Кальварії», у мікрорайоні Сторожниця, у районі «Студмістечка», на вул.Ерделі.
Депутати внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку, за якою виділять більше коштів на капітальний і поточний ремонти вулиць, міських шляхів та внутрішньо квартальних територій, а також будівлі ДНЗ-6 по вул. Капітульній та на її благоустрій.
На сесії депутати підтримали пропозицію депутата Олексія Кіндрата щодо розширення міського кладовища. Така потреба назрівала вже давно, адже діючий цвинтар у с.Барвінок слід закрити. Запропонована ж колишнім мером територія біля КПП «Ужгород» не відповідає екологічним, епідеміологічним і санітарним нормам. Нове кладовище на 20 га пропонується облаштувати на території ДП «Еліта» між селами Сюрте і Холмок Ужгородського району. Депутати міськради вирішили доручити відповідним службам вивчити дане питання.
Також депутати реорганізували КП «Парк культури та відпочинку «Під замком», припинивши його діяльність і приєднавши до комунального підприємства «Парк культури та відпочинку «Боздоський».
На сесійному засіданні затвердили склад комісії з питань поновлення прав реабілітованих, внесли зміни у персональному складі постійних комісій міської ради.
Також депутати ухвалили звернення до ВРУ, у якому просять доповнити Кримінальний кодекс України статтею, що передбачає покарання за продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв і пива особам, які не досягли 21 року, та тютюнових виробів особам, які не досягли повноліття.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс