На ужгородських перевізників чекають перевірки
Додано 18.07.2014
В Ужгороді відбулася профілактична бесіда заступника міського голови Ярослава Шафаря і начальника відділу транспорту, держзакупівель і зв’язку Сергія Білея з ужгородськими перевізниками. Розмовляли про дотримання графіків й інтервалів руху, санітарний стан автобусів і маршруток, культуру поведінки водіїв і пасажирів, встановлення GPS-трекерів.
Сергій Білей розповів про найпоширеніші скарги ужгородців. З-поміж нарікань лідирують недотримання перевізниками інтервалів руху, неналежний санітарний стан транспортного засобу, перенаповненість автобусів, паління водіїв у салоні, їх зухвала поведінка. Також люди нарікали, що деякі водії вимагають у пенсіонерів сплатити за проїзд гроші чи взагалі не зупиняються, коли бачать стареньких.
«Ми постійно корегуємо розклади руху, аби уникнути розбіжностей. З ростом тарифів мешканці міста хочуть бачити покращення, і головне в цій ситуації – дотримуватися інтервалів руху», – акцентував Сергій Білей.
З підвищенням тарифів за проїзд у громадському транспорті зросли вимоги до перевізників. Аби покращити якість міських перевезень, в ужгородських маршрутках і автобусах восени встановлять GPS-трекери, які дозволять моніторити час та місце розташування транспортного засобу й контролювати кількість пасажирів.
«Ми оголосили незалежний конкурс на встановлення GPS-трекерів, врахували інтереси і пасажирів, і перевізників. Спілкувалися з українськими і закордонними фірмами, які пропонують послуги GPS-моніторингу і наразі маємо вісім пропозицій. Насамперед важливо, аби ціна залишалася на тому рівні, яку перевізники сплачують до Службу пасажирських перевезень. Середня плата за автобус з GPS-трекером залишиться такою ж, як була досі», – зауважив Ярослав Шафарь.
Враховуючи євростандарти, транспортна комісія вирішила зробити круг біля готелю «Ужгород» головним у місті, нанести розмітку на знаки і дороги, облаштувати двосторонній рух на вулиці Перемоги біля обласної лікарні. «У майбутньому плануємо створити диспетчерську службу, яка дозволить облаштовувати так звані «розумні» зупинки, смс-паркінг, встановити озвучення маршрутів, локальний мобільний відео нагляд. Також озробимо окрему програму щодо паркувальних кишень на зупинках», – розповів Ярослав Шафарь.
В.о.міського голови Віктор Щадей доручив транспортому відділу міськради прискіпливо контролювати ситуацію з перевізниками в місті. «Найбільше нарікань маємо у вечірній період, адже люди чекають автобус і не знають, як планувати свій час. Нам треба рухатися в тому напрямку, аби вже з цього понеділка маршрутки і автобуси були в належному санітарному стані, а перевізники дотримувалися інтервалів і графіків руху, поводитися культурно. Насамперед саме за цими критеріями люди визначають якість перевезень. Для водіїв проводитемо семінари і тренінги, навчатимемо, як поводитися з пасажирами і стримувати негативні емоції. Крім того, уже підготували звернення до Мінсоцполітики з проханням компенсувати проїзд пільгових категорій населення», – зауважив в.о.міського голови Віктор Щадей.
Перевізникам дали тиждень, аби усунути озвучені на бесіді недоліки, на які скаржаться ужгородці. Опісля розпочнемо проводити регулярні рейди, особливо у вечірній час, аби виявити і покарати недобросовісних перевізників», – повідомив Сергій Білей.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс