Міська влада ліквідує незаконну тротуарну торгівлю
Додано 18.07.2014
Цієї середи члени виконкому ухвалили схему містобудівних обмежень розміщення літніх майданчиків у пішохідній зоні у центрі міста біля кафе й ресторанів. Проект, автором якого є архітектор Петро Сарваш, розглянула і затвердила архітектурно-містобудівна рада.
«Ця схема розроблялася задля того, аби запобігти хаотичному формуванню літніх майданчиків в центральній історичній частині Ужгорода, – розповів Володимир Павлишин, член виконкому і архітектурно-містобудівної ради. – Вона буде зручною насамперед для міста, його мешканців, підприємців. Схема містобудівних умов і обмежень – це концепція розвитку нашого міста, якої мають дотримуватися підприємці і архітектури».
До членів виконкому звернулася місцева мешканка, яка працює у сфері туризму. Жінка вкрай стурбована вуличною торгівлею у місті. «Я працюю з туристами, і коли вони приїздять, то бачать лише сміття. Торгівля на тротуарах заважає туристам гуляти містом і насолоджуватися його красою», - зауважила ужгородка.
В.о.міського голови доручив муніципалам регулярно проводити рейди щодо виявлення несанкціонованої вуличної торгівлі. «Ми постійно стикаємося з проблемою незаконної вуличної торгівлі в Ужгороді. Найбільше люди нарікають на ринки на вул.Белінського і на вул.Корятовича. Нині певні юридичні моменти законодавства заважають вирішити проблему і покарати незаконних торгівців. Тому ми вирішили залучити представників громадських формувань, які спільно з муніципалами і міліціонерами проводитимуть рейди, аби виявити порушників. Торгівцям запропонуємо альтернативні варіанти. Як відомо, в Ужгороді пустують три ринки у різних частинах міста – на вул.Тихого, Загорській, Минайській».
91 житлове приміщення у гуртожитку по вул.Джамбула, 50 уже приватизоване – члени виконкому проголосували про передачу ще двох десятків квартир у власність мешканцям. «Незважаючи на те, що номінальний власник намагається блокувати мешканцям гуртожитку приватизацію житла, ми продовжуємо виконувати рішення виконкому і міської ради і надаємо людям їх приміщення у приватну власність. Нині вже близько ста сімей мають свідоцтво про приватизацію власної квартири. Ще залишилося близько 30 квартир, мешканці яких готують документи. Працюємо, щоб люди якомога швидше і без проблем отримали свідоцтва про приватизацію», - повідомив Віктор Щадей.
З проханням погодити цілодобовий режим до міської ради звернувся власник кафе «Три горба» на вул.Залізничній. Мешканці міста постійно скаржилися на крадіжки й бійки в цьому закладі, а адмінкомісія неодноразова складала протоколи про заняття тут проституцією. Через це члени виконкому вирішили відмовити власнику у цілодобовому режимі.
Члени виконкому надали планові дозволи на проведення земляних робіт на вул.Гагаріна, Новодоманинській, Климпуша, Фединця, перехресті вулиць Берчені і Фединця. Тут підключатимуть до мереж водопостачання і відведення господарських стоків, житлові і торгово-офісні приміщення, облаштовуватимуть електропостачання. Контролюватимуть проведення робіт працівники відділу муніципальної поліції і департаменту міського господарства.
На прохання дирекції і ради ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 на фасаді школи встановлять меморіальну дошку видатному літературному і громадському діячеві Василю Ґренджі-Донському. Проект зовнішнього вигляду дошки схвалили на засіданні науково-художньої ради виконкому.
ТОВ «ВЕЛЛ» дозволили розмістити рекламний банер на проспекті Свободи, 52 до травня 2015 року. Раніше це питання члени виконкому двічі виносили на до вивчення, аби з’ясувати всі нюанси. Відтак власник встановлюватиме банер на приватній будівлі, яку здає в оренду.
Враховуючи значний обсяг роботи і терміни, що визначені на проведення конкурсу на ескізний проект благоустрою та влаштування скверу на площі А.Бачинського, члени виконкому продовжили термін закінчення подачі конкурсних проектів до 1 вересня 2014 року до 17 години. Проекти можна подавати в управління містобудування та архітектури, що на вул.Небесної Сотні (Уральська), 4, ІІ-ий поверх. Журі засідатиме 4 вересня, результати оголосять 8 вересня.
Також на виконкомі озвучили суму, яку усі небайдужі перерахували на картковий рахунок, аби допомогти військовослужбовцям в зоні АТО. Зібрані кошти (понад 3500 грн), а також 50 тис. грн, які зібрали депутати, передадуть ужгородським солдатам з допомогою журналістки і координатора волонтерів Галини Ярцевої. Крім того, до благодійної акції долучилися й підприємці – для передачі нашим військовим надано десять бронежилетів.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс