Депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич – про виконання передвиборчих обіцянок та свою роботу в окрузі
Додано 31.07.2014
- Ще на початку своєї каденції у 2010 році я виокремив для себе першочергові питання, вирішення яких вважаю своїм обов’язком перед громадою мікрорайону Радванка, що делегувала мене до міської ради. Це - ремонт доріг та відновлення вуличного освітлення. На сьогодні можу констатувати, що вуличне освітлення вже функціонує практично у всьому мікрорайоні. Хотів би вчергове подякувати нардепу від Ужгорода Василю Ковачу, з допомогою якого мені вдалося це зробити. До слова, на вулицях Прикордонній та Стефаника не було навіть ліній для вуличного освітлення, які вже прокладені. На Прикордонній вже встановлено і світильники, залишилася вулиця Стефаника. З ремонтом доріг ситуація виявилася набагато складнішою, ніж я собі з самого початку думав. На жаль, мої попередники, колишні депутати від мажоритарного виборчого округу №11, цим питанням взагалі не переймалися. Тому не було навіть проектно-кошторисної документації для проведення ремонтних робіт. Що це значить, фахівці добре розуміють – нема документації, нема бюджетного фінансування. І довгий час Радванка не могла навіть розраховувати на ремонт доріг. Тому щира вдячність попередньому керівництву області та міста, завдяки яким було виготовлено проектно-кошторисну документацію. Щоб усі зрозуміли, вартість цих робіт сягнула більше 200 тисяч гривень.
На сьогодні ми маємо готову проектно-кошторисну документацію на ремонт вулиць Дружня, Нова, Глінки, Сидоряка та П.Чайковського. Цей і наступний рік планувалося здійснити експертні роботи з виготовлення необхідної документації для приведення у належний вигляд Львівської, Богатирської, Козацької, Донської, Радванської, Терека, Стефаника, Прикордонної та Спортивної вулиць. Однак ситуація, яку на сьогодні маємо в країні, коли фактично йде неоголошена війна, не дозволяє нам очікувати найближчим часом на виділення коштів із Держбюджету на ці цілі, пріоритети зараз інші. А мова йде, щоб було зрозуміло всім, про дуже велику суму, яка необхідна для капітального ремонту цих п’яти вулиць – орієнтовно говоримо про кошти в розмірі близько 5 мільйонів гривень.
Під час зустрічі народного депутата Василя Ковача, в.о. Ужгородського міського голови Віктора Щадея я порушив це питання, бо вулиці у мікрорайоні навіть під час невеликого дощу перетворювалися на непрохідні. А зважаючи на інформацію, озвучену в.о мера щодо проблем із перерахуванням коштів казначейством та заплановане виділення лише 24 тисяч гривень на профілювання всього чотирьох вулиць мікрорайону, я запропонував розпочати вирішення цього питання іншим шляхом до того часу, як буде можливість отримати ці кошти. Народний депутат, розуміючи всю складність ситуації, погодився ремонт решти вулиць взяти на себе.
І слова дотримав. Днями ми вже розпочали роботи, які плануємо завершити найближчим часом. Наразі проведено профілювання вулиць, тобто вирівнювання їх автогрейдером, далі дороги засипаються щебенем та укатуються катком. Усе це дозволить дощовій воді не збиратися на проїжджій частині, і принаймні найближчі п’ять років, за словами фахівців, проблем не мало б виникати.
Звичайно, я сподіваюся, що нам вдасться згодом провести і капітальний ремонт цих вулиць. Адже я як депутат зробив усе від мене залежне, щоб можна було у будь-який момент за наявності коштів розпочати такий ремонт.
Мені би дуже хотілося, щоб і інші меценати, а також і самі мешканці мікрорайону долучалися до вирішення проблемних питань. Тоді ми зможемо зробити набагато більше корисних речей для усієї громади. І на завершення хочу звернутися до своїх виборців: запевняю вас, що всі вулиці мого округу будуть спрофільовані, засипані щебенем, укатані. І Радванка нарешті перестане бути мікрорайоном, у якому неможливо нормально пересуватися, особливо у негоду.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс