В Ужгороді звільнили керівників трьох ЖРЕРів і директора Боздоського парку
Додано 01.08.2014
Цього тижня на засіданні виконкому прозвітували, як виконують доручення в.о.міського голови щодо виявлення і ліквідації несанкціонованої вуличної торгівлі. Йдеться про рейди, які біля ринку на площі Корятовича щодня з 17 до 25 липня проводили працівники відділу муніципальної поліції й правопорядку і Ужгородського МВ УМВС проводили.
«За вказаний період вдалося ліквідувати несанкціоновану торгівлю в повному обсязі, працівники відділу склали 6 адмінпротоколів, - повідомив начальник відділу муніципальної поліції та правопорядку Костянтин Куцов. – З людьми, які торгували на тротуарі на пл.Корятовича, постійно проводили роз’яснювальні розмови. Упродовж тижня ми стримували вуличну торгівлю, але коли рейди скінчилися, люди знову повернулися, бо звикли тут торгувати і не хочуть переходити на інші ринки. За їх словами, їм це не вигідно».
В.о.міського голови доручив муніципалам надалі продовжити рейдові перевірки, залучивши представників громадських формувань.
Ужгородці неодноразово скаржилися на роботу міських ЖРЕРів. В.о.директора департаменту міського господарства Олександр Костенчук зауважив: найбільше люди нарікають на неналежне утримання систем водопостачання, контейнерних майданчиків, підтоплені підвали, поламані дахи, не прибрані прибудинкові території. Аби зменшити соціальну напругу, працівники департаменту міського господарства проводять роз’яснювальну роботу щодо ОСББ. Наразі таких об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в Ужгороді вже 101.
Трьох директорів на засіданні виконкому звільнили – це керівники ЖРЕРів № 1, 5 та 8. Також з посади усунули директора Боздоського парку.
«Ситуація з ЖРЕРами непроста і потребує змін, адже ужгородці постійно скаржаться на їх роботу. Тому ми вирішили переглянути контракти з керівниками ЖРЕРів і усунути з посади чотирьох керівників. Комісії виявили у їх роботі цілий ряд порушень, зокрема й фінансові», - повідомив в.о.міського голови Віктор Щадей.
До міськради звернулося чимало підприємців з проханням надати підтвердження торговельної діяльності. Роботу терас члени виконкому погодили на Швабській, Гагаріна, Волошина, Корзо, І.Франка, адже жодних порушень тут не виявили. Втім, проблема виникла з підприємцями, які торгують із пересувних МАФів. Зокрема, деякі мають кілька точок у місті, але жодного найманого працівника офіційно не оформили, відтак не сплачують податки. «Ріжуть» очі й холодильники з питною водою, які підприємці мали б розмістити всередині магазинів, натомість виносять назовні і займають ще більше території. Ці проблемні моменти члени виконкому довивчать, а от підприємцю, який хотів торгувати кавовими напоями у дворику на вул.Корзо, що біля будинків №9 і №11, відмовили. Місцеві мешканці поскаржилися: дворик завузький, а кавовий МАФ охопить половину цієї території.
Скандальне кафе «Три горби» знову просив цілодобового режиму роботу. На минулому виконкомі власникам відмовили, адже ужгородці нарікають на постійні бійки, санітарний стан, проституцію в закладі. Члени виконавчого комітету відмовили «Трьом горбам» і цього разу.
Нещодавно в Ужгороді встановили три велопарковки і погодили орієнтовний план розміщення велодоріжок. Цього тижня на засіданні виконкому також надали дозвіл на прокат велосипедів на набережній Незалежності.
Також члени виконкому надали дозволи на проведення земляних робіт двом ужгородцям, які звернулися до департаменту міського господарства. Відтак на вул.Яблуневій приєднуватимуть житловий будинок до газових мереж. На вул.Дністрянській будинки підключатимуть до мереж водопостачання і відведення стоків. Відновлювати грунтове покриття будуть самі замовники робіт.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс