Хто щось робити, а хто кричати – ужгородські активісти знову кардинально розійшлися
Додано 28.11.2014
На сьогоднішню зустріч керівництва Ужгородської міськради, депутатів і громадських активістів прийшло лише кілька депутатів, а представники Громадського конвенту дуже скоро її покинули.
Павло Гомонай із конвенту заявив, що їхня структура вважає: рішення про призначення секретарем ради Богдана Андріїва прийнято з порушеннями – проект рішення не був оприлюднений для обговорення за 20 днів до сесійного засідання. Неправильним, але "тому що поганий", вважають також поновлення за рішенням суду на посаді міського голови Віктора Погорєлова. Відтак, оскільки, на їхню думку, сьогоднішнє керівництво міста не легітимне, то й нема про що говорити чи планувати якусь роботу. На цьому Гомонай просто в приміщенні одягнув кепку і пішов на вихід, а за ним інші члени конвенту.
Секретар міськради Богдан Андріїв на це зауважив, що якщо вони мають якісь претензії, то хай звертаються до суду.
На виході одного з лідерів ГК Юрія Світлика попросили зачекати і обговорити пропозицію. Зокрема, Анатолій Синишин вважає, що може не всі родичі загиблих під час АТО хочуть землю, може їм допомагати також якось інакше. "Земля нині не має такої ціни, як років 5 тому, тому, можливо, краще ввести якийсь збір у місті, наприклад із тих, хто бере дозволи на будівництво і за ці кошти купувати житло? Бо що вони будуть на тих ділянках, помідори садити? Будуватися треба мати за що. Давайте обговоримо, що ми ще можемо запропонувати", – просив Сенишин. Проте Світлик заявив – буде новообраний мер, будемо говорити.
Його попросили змоделювати ситуацію: призначаються вибори, а з депутатами міськради як? Обирати їх за старою системою, за закритими списками? Тоді як вибори плануються на осінь не в останню чергу для того, щоб змінити законодавство.
"А нехай собі працюють", – вигукнув Світлик. "Ага, і далі дерибанять!", –тут же полетіло Світлику від інших активістів.
Виходить, родини загиблих теж хай почекають – поки вибори-перевибори, може й рік. Нагадаємо, Кабмін уже кілька разів виділяв гроші для областей на придбання житла для родин загиблих захисників, однак жодного разу гроші не надійшли на Закарпаття, хоча звернення про це приймали навіть депутати обласної ради.
Деякі активісти, що залишилися, домовилися про співпрацю з міськрадою. Наприклад, член Громадської ради Олег Пагулич увійде до комісії, яка займеться допомогою учасникам АТО. А Вікторії Слюсаренко запропонували увійти до комісії, яка буде вивчати правомірність формування тарифів на воду.
Анатолій Синишин закликав активістів зібратися окремо, напрацювати пропозиції для співпраці з міськрадою.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс