Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд взяла участь у роботі "круглого столу" на тему: "Законотворчий процес: прозорість як запорука ефективності парламентської діяльності та якості законів"
Додано 13.12.2014
Відкриваючи захід, О.Сироїд, зокрема, зосередила увагу присутніх на важливості законотворення як однієї з основних функцій парламенту - єдиного законодавчого органу держави. Особливі акценти при цьому слід зосередити на показниках якісності цього процесу, зазначила доповідач і закликала присутніх детально обговорити відповідне коло питань.
"Ми зібралися говорити про досить такі прикладні речі: законодавчі процедури, вимоги регламенту.
Але я хотіла б, щоб ви задумалися над тим, заради чого існує законодавча процедура, заради чого існує Регламент. Так просто – заради правди.Ми повинні зрозуміти, що законодавчий процес є частиною традицій, частиною цінностей, це складова верховенства права.
Ми повинні зрозуміти, що без законодавчої процедури ми ніколи не будемо мати повноцінного парламенту. Також не будемо мати парламентаризму.
Ми повинні знати, що законодавча процедура - це є гарантія якісного закону. Тому що тільки пройшовши чистилище комітетів, пройшовши чистилище парламентської зали, закон має шанс стати якісним", - зазначила заступник Голови Верховної Ради України.

Презентуючи порядок денний "круглого столу", О.Сироїд визначила декілька змістовних складових блоку обговорюваних проблем, а саме: процедурний аспект законотворчості, політичну культуру законотворчості та питання якості та зрозумілості системи законодавства як запоруки інвестиційної привабливості України.
Характеризуючи процедурний аспект законотворчості, заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керівник Головного юридичного управління Апарату Михайло Теплюк підкреслив, зокрема, що проведення такого заходу саме на початку роботи парламенту нового скликання "вселяє надію" на те, що проблемні моменти законотворчого процесу будуть усвідомлені та враховані народними депутатами, що має позитивно вплинути на діяльність парламенту.
"Процедурні засади законотворчості є дуже важливими, оскільки додержання процедури – важлива умова забезпечення прозорості законодавчого процесу, умова досягнення якісності роботи парламенту",- наголосив заступник Керівника Апарату.
Він також звернув увагу присутніх на те, що кількість законопроектів у Верховній Раді зростає ("Якщо до парламенту 6 скликання було внесено близько 7 тис проектів законодавчих документів, то лише за два роки сьомої каденції цей показник становив близько 4 тис",- повідомив М.Теплюк), водночас це зовсім не є свідченням зростання якості законодавчих документів.

На думку виступаючого, парламентські комітети не завжди "спрацьовують як фільтр для неякісних законопроектів на їх шляху до розгляду Верховною Радою".
М.Теплюк також нагадав присутнім про те, що у парламенті минулого скликання було зареєстровано проект змін до чинного законодавства, відповідно до якого ініціатором законопроекту має виступати не окремий депутат, а група депутатів у кількості не менше, ніж кількість найменшої парламентської фракції, і закликав парламентаріїв привернути увагу до цієї думки.
Учасники заходу також обговорили питання якісності законодавчих ініціатив як методу повернення довіри до парламентаризму, проблеми формування порядку денного Верховної Ради тощо.
Серед учасників заходу були представники депутатського корпусу, Апарату Верховної Ради України, Американської торговельної палати в Україні, громадських організацій, юристи.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс