23 квітня, міський голова Віктор Погорелов провів прес-конференцію, розповів про ключові тенденції життєдіяльності Ужгорода.
Додано 24.04.2015
Зокрема, повідомив, що субвенції з державного бюджету в Ужгород надходять вчасно, освіта, медицина отримують належне фінансування хіба що іноді із затримкою у день-два, не більше.
Близько 70 мільйонів гривень зараз знаходяться на рахунках у казначействі, їх планується витрачати на різні види робіт із розвитку міста, відповідно до планів, затверджених на сесіях і програмою соціально-економічного розвитку. «Маємо можливість зробити багато із запланованого, отримуючи гроші, використовуємо їх за напрямками», – повідомив Віктор Погорєлов.
Щодо перспектив підвищення тарифів на проїзд у транспорті, міський голова зазначив: перевізники нарікають, що їм не вистачає грошей, просять підняти тарифи, а ужгородці, в свою чергу, постійно звертаються з проханням не надто підвищувати тарифи на транспорт, адже зараз вже знизилися ціни на пальне.
«Ми вислухали підприємців, активістів, провели громадські слухання. Дуже погана якість перевезень, треба на конкурсі, який буде за кілька місяців, поставити жорсткі умови – щоб автобуси були нові, більше 20 місць і з системою GPS. Мені соромно за той транспорт, який є сьогодні в місті», – наголосив Віктор Погорєлов. Також додав, що активісти пропонують узяти автобуси в лізинг і зробити на базі АТП комунальне транспортне підприємство.
Міський голова переконаний, що інваліди та школярі повинні мати пільги на транспорт в Ужгороді. Також в обласному центрі необхідно запровадити обов’язкову систему видачі квитків пасажирам.
Щодо ремонту доріг, міський голова повідомив, що всі кошториси, які пройшли експертизу, потребували перегляду через підвищення цін. Цю роботу вже завершують. Наразі ремонтується вулиця Ерделі, далі -- Героїв, їх мають завершити на початку травня, наступною буде Кошицька аж до УжНУ, Університетська вулиця.
На Київській набережній планують змінити освітлення, оновити бруківку, на Православній набережній завершать роботи, розпочаті у попередні роки.
Завершують виготовлення паспортів для початку робіт з оновлення фасадів і дахів історичного центру Ужгорода.
Ведуться роботи і щодо насосно-каналізаційної станції на Червениці. Відповідний проект уже готовий, перераховується вартість об’єкту через подорожчання і влітку планується розпочати роботи, які мають на меті полегшити питання каналізування для цього району.
Для родин загиблих учасників АТО міська влада забезпечить тимчасові квартири. Люди перейдуть туди подекуди з казарм, гуртожитків і проживатимуть в окремих помешканнях, поки держава виконає свої зобов’язання надати їм житло. Проект будівництва багатоповерхівки для цих потреб в Ужгороді вже розроблено.
Міська влада постійно допомагає бійцям 15 батальйону, зараз вони повернулися в місто, це близько 600 бійців. У військовій частині замінили вікна, забезпечили вісімнадцять одиниць техніки, виділили гроші на придбання обладнання. Обговорюється ідея забезпечити устаткуванням польові шпиталі, які будуть у зоні дій закарпатських військових. «Хочу подякувати всім ужгородцям, які допомагали. Люди підходили, питали, чим можуть бути корисні», – сказав Віктор Погорєлов.
Усі, хто брав участь в АТО, отримують з міського бюджету одноразову допомогу в розмірі 2 тисяч гривень, поранені військовослужбовці -- 5 тисяч, родини загиблих – до 10 тисяч. Наразі вже видано таким чином близько 900 тисяч гривень.
Міський голова також відповів на всі запитання журналістів.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс