Чеські журналісти та член парламенту цікавилися життям ромської громади Ужгорода
Додано 22.09.2015
21 вересня міський голова Ужгорода Віктор Погорелов зустрівся з гостями із чеського міста Брно — журналістами та представником від ромської громади у парламенті країни Карелом Голомеком.
Міський голова в розмові наголосив, що ужгородські вулиці фактично межують із Європейським Союзом — кордон зовсім поруч із містом, чехословацький період історії залишив значний слід в архітектурі і культурі обласного центру Закарпаття. Також в Ужгороді близько половини змішаних — міжетнічно та міжрелігійно — родин, тому толерантність та взаємозбагачення культур і традицій різних націй і народностей є особливістю міста, а прагнення жити в ЄС ніколи не було для ужгородців дискусійним.
Чеських гостей цікавило і життя ромів в Ужгороді, що робить для їхньої громади міська влада. Віктор Погорелов розповів, що в місті роми становлять близько 10% населення і громада постійно зростає. Це викликано не лише високою народжуваністю у цій спільноті, а й тим, що в Ужгород у пошуках кращого життя, роботи постійно мігрують роми з інших міст і районів області.
Чимало ромських дітей вчаться у загальноосвітніх і спеціалізованих школах міста, особливо у близьких територіально до компактних поселень №20, 11, а також власне ромськими вважаються школи №13 та 14. Хоча в останніх є проблеми з відвідуваністю — нерідко на заняттях присутні лише близько третини школярів.
В останні роки міська влада значно поліпшила матеріальну базу цих освітніх закладів — провели масштабні ремонти, у тому числі систем опалення, водопостачання, харчоблоків, здійснено заходи енергозбереження, оновлено меблі, для всіх є можливість гарячого харчування.
Велика робота проводиться і щодо документального оформлення помешкань ромів, адже більшість із них зведені самовільно. Були і плани на партнерських засадах із країнами ЄС будувати модульні будинки для представників цієї спільноти, але їх поки що відсунули революційні події початку 2014 року та економічні проблеми, військова інтервенція, які відбуваються в країні.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс