В Ужгороді провели середньовічний ярмарок
Додано 27.09.2015
В ужгородському сквері, що між приміщенням СБУ і «Совиним гніздом», з нагоди Дня міста сьогодні відбувається міжнародний середньовічний ярмарок. Участь у ньому беруть місцеві реконструктори і гості з польського міста Ярослав, спільно з яким зараз проводять реконструкцію винного льоху XVII століття.
Міський голова Ужгорода Віктор Погорелов, вітаючи гостей ярмарку, передусім вказав їм на фонтан, який запустили до свята – до того він не працював кілька місяців. Нагадав і про реконструкцію винного льоху – однієї з найдавніших будівель в Ужгороді. Міський голова наголосив, що наше місто – давнє і водночас молоде: лише студентів тут 20 тисяч, це шоста частина усього населення. «Бажаю місту, яке знаходиться в центрі Європи, бути одним з прикладів миру, толерантності і добра», – сказав міський голова.

Бургомістр польського Ярослава Вальдемар Палюх розповів, що в Ужгороді він вперше, але вже встиг познайомитися з історією міста. Він розповів і про проект, в межах якого реконструюють «Совине гніздо»: у польському місті так само йшли роботи з реставрації місцевої пам’ятки – Підземного туристичного пасажу, їх уже завершено, відтак бургомістр запросив ужгородців подивитися на результат.
Генконсул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, яка теж взяла участь у відкритті ярмарку, як доктор історичних наук авторитетно заявила: жителям нашого регіону пощастило жити на стикові римської і слов’янської культур, тому Закарпаття здавна інтенсивно розвивалося. Спадщині минулих століть, вважає дипломат, можна і потрібно використовувати. «Ужгород підтримує свій культурний імідж, це європейське місто, куди варто інвестувати», – наголосила Генконсул.
Після офіційного відкриття ярмарку перейшли до культурної частини. У наметах, що стоять у сквері, працюють ковалі, гончар, майстрині бісероплетіння, художнього валяння, створення ляльок-мотанок. Музика одночасно лунала з кількох сторін. Автентичні закарпатські співи, коломийки та чардаші звучали у виконанні сестер Анни і Магдалини Кедик. В іншому кінці скверу в той же час грали на старовинних інструментах гості з Ярослава – ансамбль середньовічної музики «Song of our roots». А ужгородський театр оригінального жанру «DragonFly» одночасно з цим забезпечував видовищну частину ярмарку: давні європейські танці та лицарські поєдинки.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс