Урочисте Віче до Дня Ужгорода’2015: свято і.. сльози
Додано 27.09.2015
Минулого року вперше зовсім молоді ужгородські хлопці стали почесними громадянами міста посмертно – так вшанували героїв, які загинули в АТО. Цього року таке звання присвоїли ще 4 бійцям і їхні рідні отримали відзнаки на традиційному урочистому Віче, яке до Дня Ужгорода проводять у великому залі міськради.
Розпочали зібрання з гімну України, який виконав хор під керівництвом Ярослава Кирлика. Відтак міський голова Віктор Погорелов у своєму виступі провів паралелі між історією і сьогоденням Ужгорода, попросив вшанувати загиблих на сході країни хвилиною мовчання. Також міський голова розповів, що вдалося цього року зробити в місті, завдяки значним коштам, які надійшли до бюджету завдяки перерозподілу скерування податків і зборів.
Вітальну телеграму до Дня міста від голови Верховної Ради Володимира Гройсмана зачитав голова облради Володимир Чубірко.
Відзнаки Почесних громадян Ужгорода розпочали вручати із близьких загиблих в зоні АТО Олександра Капуша, Андрія Палая, Ігоря Розлуцького.
Мама майора Віталія Постолакі, коли теж отримала нагороду, попросила слова. Її виступ у більшості присутніх викликав сльози – подякувала за високе визнання, яким вшанували її сина, за те, що допомогли поховати бійців і деяким уже встановили пам’ятники, а тоді попросила всіх: "Не забувайте про хлопців. Про тих, які зараз в зоні АТО, про тих, які повернуться, у тому числі й каліками, допоможіть їм із роботою, допоможіть знайти себе тут знову!"
Спускаючись із трибуни, Калина Миколаївна вклонилася рідним інших загиблих героїв, яким теж вручали відзнаки.
Після ще однієї хвилини мовчання, від урочистого Віче право покласти квіти до могил хлопців на Пагорбі Слави делегували дівчатам – представникам волонтерського комітету учнівського врядування, які пішли на Пагорб Слави.
Почесним громадянином Ужгорода цього року також став колишній директор одного з найбільших заводів міста, нині заступник голови "Просвіти" Олег Галик. У своєму виступі він розповів, як починав працювати вантажником вугілля на Донбасі, 12 років був депутатом і членом виконкому Ужгородської міськради і наголосив: "Коли будете підводити підсумки свого життя, знайте: душу гріти буде тільки одне – те, чим ви допомогли комусь. Не статки, не щось інше, а вдячність людей".
Ще одне звання Почесного громадянина Ужгорода присвоїли керівнику програм співпраці Ужгорода та американського міста Коваліс Пітеру Боберу, йому нагороду передадуть, бо цього року він не завітав до міста.
Далі міський голова Віктор Погорєлов вручав відзнаки до звання лауреата "Почесної відзнаки Ужгородської міської ради" у різних номінаціях. Серед нагороджених: директор Ужгородської класичної гімназії Сергій Роман, завідуюча дошкільним навчальним закладом №8 "Дзвіночок" Зінаїда Зінич, доктор хімічних наук, професор УжНУ Йосип Балог, голова товариства забудовників "Верховинська" Юрій Келемен, народний фольклорно-етнографічний ансамбль "Ужгород", якому цими днями виповнюється 30 років, засновник та керівник "Дитячої Академії Танцю" Ерік Сачко, старший тренер – викладач із волейболу обласної ДЮСШ Володимир Созанський, президенту футбольного клубу "Ужгород" Андрій Андріїв, ГО "Ужгородська міська Всеукраїнська організація інвалідів війни Збройних сил та бойових дій" в особі голови правління Гранта Гудманяна. Наприкінці Віче виступив перший міський голова Ужгорода часів Незалежної України Еміл Ландовський, він розповів, як започаткували відзначення Дня міста. Після "Многая літ" у викоанні хору всіх учасників Віче запросили на концерт на площу Поштову.


Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс