Ужгородці просили у міського голови не тільки для себе, а й для громади
Додано 13.10.2015
На особистий прийом до міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова, який проходив у перший день цього тижня, люди йшли і йшли, були й такі, що суттєво запізнилися і просили про розмову уже поза рамками зустрічей. Зафіксували 34 звернення, але щодо деяких до міськради завітали по кілька ужгородців.Особливість останніх місяців: приходять уже не тільки, як зазвичай, старші люди, а й чимало учасників АТО і містяни, котрі бачать, як багато робиться ремонтів, реконструкцій – вулиць, внутрішньоквартальних територій, дахів, фасадів і хочуть, щоб це стосувалося і їхніх інтересів.
Із різким похолоданням знову надійшли звернення допомогти зі встановлення за бюджетні кошти індивідуального опалення, на прийом із таким питанням прийшов навіть дуже старенький ветеран війни. Жінка, яка перенесла інфаркт, просила про опалення бо вона живе тільки з сином, котрий переніс інсульт, ще одна, інвалід, хвилюється, чи завершать розпочате встановлення електричного обігріву. А бабуся прийшла клопотати про машину дров та ще й щоб порізаних, бо самій їй не впоратися.
Жінка просила допомогу для лікування хворого на лейкоз дорослого сина. Звичайно, їй оформили матеріальну допомогу, але вона не настільки велика, як нещодавно виділені кошти для батьків онкохворих дітей – міський бюджет, на жаль, не настільки багатий, щоб допомогти всім. Не стримувала сліз і молода мама, в якої хворіють обоє маленьких діток – в одного ДЦП, в іншого аутизм.
Керівник громадської організації інвалідів прийшла з молодою дівчиною на візку – та розповіла, як важко їй діставатися на навчання в УжНУ: у місті єдина маршрутка №14 із пристроєм для візочників, але й той не працює, а таксисти таких брати не хочуть – зайві клопоти.
Багато було і звернень щодо виділення земельних ділянок. Учасники АТО приходили уточнити, чи є вони в списках до проектів рішень, які виносяться на розгляд найближчої сесії, яка буде у п’ятницю, 16 жовтня, і чи точно їм дадуть землю. Були і люди, які вже десятками років чекають на виділення землі. Але більшість не хотіли зважити на аргументи, що все залежить від рішення депутатів – наполягали: дайте нам ділянку, заставте депутатів…
Уявлення про всесильність мера досить поширені. Наприклад, під час прийому були і прохання прислати майстрів, щоб зробили в квартирі ремонт і навіть виділити житло та організували прописку – цього вимагала жінка, котра після розлучення вже роки змушена винаймати помешкання, старший чоловік вимагав розібратися з сусідом, який регулярно його заливає.
Чи не найбільше звернень було з проханнями відремонтувати дах, вулицю, зокрема, тротуар зліва на Собранецькій від обласної СЕС до «Дастору», вирізати аварійний каштан на Сільвая. Нарікали на шум із дискотек у закладі на вулиці Швабській і просили облаштувати на цій дорозі «лежачих поліцейських», бо, пояснювали, вночі капітально оновлена у 2012-13 роках вулиця стає «злітною смугою» для «шумахерів» на авто і мотоциклах.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс