Верховна Рада змінила порядок харчування школярів
Додано 11.01.2016
Сьогодні, 11 січня, школярі Ужгорода повернулися за парти після зимових канікул. Однак дітей та батьків чекала не надто приємна новина: учні 1-4-х класів більше не отримуватимуть безкоштовні сніданки.
За інформацією начальника управління освіти Ужгородської міської ради Оксани Бабунич, така проблема - по всій країні, а не тільки у нашому місті. Змінами до законодавства не передбачено безкоштовне харчування учнів 1-4-х класів. Наразі з бюджету планується оплачувати тільки харчування дітей пільгової категорії, решта дітей будуть харчуватися за рахунок батьків.
Зокрема, змінами до Законів України «Про загальну середню освіту» та "Про охорону дитинства", які прийняті 24 грудня 2015 року і набрали чинності з 1 січня 2016 року, передбачено, що "органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, та учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".
Тому управління освіти Ужгородської міської ради просить батьків чи осіб, що їх замінюють, якщо є підстави для безкоштовного харчування дитини, звертатися до директора навчального закладу із заявою та підтверджуючим документом.
Разом з тим, вивчатиметься питання щодо прийняття Ужгородською міською радою програми додаткового виділення вільного фінансового ресурсу для можливої часткової компенсації харчування учнів молодших класів.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс