Турбота про людей з обмеженими фізичними можливостями
Додано 03.12.2010
Щорічно 3 грудня відзначається Міжнародний день інвалідів. Уже стало доброю традицією напередодні підсумовувати, що реально зроблено для забезпечення прав та можливостей тих, хто має вади, пов’язані зі станом здоров’я.
У нашому місті мешкають 5340 осіб, що мають певні фізичні обмеження. Із них: 346 дітей-інвалідів; 604 інвалідів війни; 72 інваліди-«чорнобильці»; 146 інвалідів трудового каліцтва; 17 інвалідів без двох ніг; 99 інвалідів І і ІІ групи з вадами зору та понад 4 тисячі інвалідів загального захворювання. Майже всі ці категорії людей потребують допомоги. І міська влада робить усе в міру своїх можливостей, щоб покращити життя цих громадян.
Поточного року надано матеріальної та натуральної допомоги 2906 інвалідам на суму 257,7 тисячі гривень. Виплачена компенсація за невикористані санаторно-курортні путівки, на бензин, транспортне обслуговування 273 інвалідам усіх категорій на суму 41,7 тисячі гривень. Забезпечено інвалідними візками, палицями, милицями 42 інвалідів. 206 особам цієї категорії видано направлення для протезування. Оздоровлено в санаторіях 92 інвалідів. Зубопротезовано 22 інвалідів. Працевлаштовано 14 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Встановлено телефони 10 особам цієї категорії громадян. Забезпечено 5 інвалідів першої групи, котрі безпосередньо брали участь у Великій Вітчизняній війні, автомобілями «Славута». Протягом цього року 50 інвалідів було направлено на медико-соціальну експертну комісію щодо встановлення медичних показань для забезпечення автомобілем.
За 2010 рік облаштовано 40 будівель для безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів громадського призначення. Інваліди безкоштовно користуються міським транспортом загального користування, а інваліди війни та діти-інваліди і маршрутними таксі. Станом на 1 листопада цього року 18 інвалідам Великої Вітчизняної війни було проведено капітальний ремонт житла (заміну газового та тепло-, водо- сантехнічного обладнання, ремонт покрівель будинків тощо) та профінансовано за рахунок субвенції з Державного бюджету 160,2 тисячі гривень. Інвалідам І і ІІ групи по зору та інвалідам без двох ніг щомісячно надається за рахунок міського бюджету знижка в розмірі 50% суми абонентної плати за користування послугами зв’язку.
Також сьогодні слід згадати добрим словом людей, котрі постійно опікуються інвалідами, їхніми турботами. Водночас хочеться відзначити тих, хто, переборовши власні тяжкі недуги¸ присвятив себе служінню цій благородній справі. Це керівники наших ветеранських організацій: Ветеранів праці, війни та Збройних сил України, Інвалідів війни та Збройних сил України, Товариства добровольців Закарпаття — учасників війни, товариств «Оптиміст», УТОГ, УТОС, Міської громадської організації інвалідів зору «Дивосвіт», учасників афганської війни, громадської організації «Амазонки Закарпаття», «Союз Чорнобиль України», благодійного клубу «Кактус-1».
Особливу вдячність висловлюю також усім працівникам медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя», котрий опікується понад 250 дітьми з певними фізичними вадами. В МСРЦ «Дорога життя» створена необхідна матеріально-технічна база. Обладнані класи для проведення педагогічної реабілітації, комп’ютерний клас, кабінет із фізіотерапії, орготерапії. З дітьми працюють учителі, психологи, логопед, фахівці з фізіотерапії, фізичної реабілітації, рефлексотерапевт, масажист, медсестри.
Щире вам спасибі та хай Бог додасть вам сил, енергії і наснаги! Сподіваюсь, що ви й надалі будете взірцем твердості духу, мужності, високої людяності.
Андріана СУШКО, начальник управління праці та соціального захисту населення.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс