Проект рішення ІІІ сесії міськради VI скликання
Додано 17.12.2010
м.Ужгород

Про встановлення
місцевих податків і зборів



Відповідно до положень розділу ХІІ Податкового кодексу України, керуючись п.24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,
міська рада ВИРІШИЛА :

1.Встановити на території м.Ужгорода наступні податки і збори:
- єдиний податок;
- збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;
- збір за місця для паркування транспортних засобів;
- туристичний збір.
2. Затвердити положення про ставки і механізм справляння окремих місцевих податків і зборів згідно з додатками 1, 2, 3 до рішення.
3. Департаменту міського господарства подати на затвердження міської ради перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів із зазначенням їх місцезнаходження, загальної площі, технічного облаштування, кількості місць для паркування транспортних засобів.
4. Встановити, що до внесення змін до розділу XIV Податкового кодексу України в частині оподаткування суб’єктів малого підприємництва, на території міста діють ставки єдиного податку, встановлені рішенням ІV сесії міськради V скликання від 28.12.06 № 172 від «Про ставки єдиного податку» із змінами і доповненнями.
5. Вважати такими, що втратили чинність:
- рішення IV сесії Ужгородської міської ради народних депутатів XXII скликання від 27.02.95р «Про місцеві податки і збори», із змінами і доповненнями;
- рішення XXXVIII сесії міськради IV скликання від 24.12.04 № 470 «Про вартість торгових патентів».
6. Рішення набуває чинності з 01 січня 2011 року.
7. Рішення опублікувати в газеті «Ужгород».
8. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань бюджету, фінансів, оподаткування (Німчук С.М. )

Міський голова
В.В.Погорелов

Додаток 1
до рішення
сесії міської ради
скликання
від__________ №____



Положення
про порядок сплати збору за місця для паркування транспортних засобів
до бюджету м.Ужгорода




1. Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
2. Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".
3. Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування.
4. Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, згідно схеми економіко-планувального зонування території міста, в таких розмірах:
- за спеціально відведені земельні ділянки для паркування транспортних засобів в центральній зоні міста – 0,73 грн. за квадратний метр ( 0,0774 відсотка мінімальної заробітної плати станом на 01.01.11 );
- за спеціально відведені земельні ділянки для паркування транспортних засобів в середній зоні – 0,50 грн. за квадратний метр (0, 0536 відсотка мінімальної заробітної плати станом на 01.01.11 );
- за спеціально відведені земельні ділянки для паркування транспортних засобів в периферійній зоні – 0,28 грн. за квадратний метр (0,03 відсотка мінімальної заробітної плати станом на 01.01.11).
5. Збір сплачується до бюджету міста авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно). Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за податковий (звітний) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується у строки, визначені для квартального податкового періоду.
6. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.
7. Форма податкової декларації по збору за місця для паркування транспортних засобів встановлюється центральним органом державної податкової служби за погодженням з Міністерством Фінансів України та є обов’язковою для застосування їх платниками.
8. Податкові декларації подаються платниками відповідного збору за базовий звітний (податковий) , що дорівнює календарному кварталу протягом -40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного кварталу




Секретар ради
Щадей В. І.




додаток № 2 можна знайти за цією ссилкою
http://rada-uzhgorod.gov.ua/sesija/1/

або в розділі "Проект рішення сесії міськради - Про встановлення місцевих податків і зборів"



Додаток 3
до рішення
сесії міської ради
скликання
від__________ №____


Положення
про порядок сплати туристичного збору до бюджету м.Ужгорода


1. Туристичний збір  це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.
2. Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію міста, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.
3. Платниками збору не можуть бути особи, які:
а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму;
б) особи, які прибули у відрядження;
в) інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого);
г) ветерани війни;
г’) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
д) особи, які прибули за путівками та курсовками в санаторії та пансіонати.
4. Cтавки встановлються у таких розмірах:
а) для осіб, які отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) в готелях - 1 відсоток до вартості усього періоду проживання (ночівлі), за вирахуванням податку на додану вартість;
б) для осіб, які отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) у кемпінгах, мотелях, та інших закладах готельного типу, санаторно-курортних закладах, гуртожитках для приїжджих, будинках (квартирах), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму – 0,5 відсотка до вартості усього періоду проживання (ночівлі), за вирахуванням податку на додану вартість.
5. До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду.
6. Встановити, що податковими агентами щодо справляння збору є
а) адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інших закладів готельного типу, санаторно-курортних закладів;
б) квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму.
7. Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.
8. Збір сплачується до місцевих бюджетів авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно). Суми нарахованих щомісячних авансових внесків відображаються у квартальній податковій декларації. Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується у строки, визначені для квартального податкового періоду.
9. Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.
10. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.
11. Форма податкової декларації по туристичному збору встановлюється центральним органом державної податкової служби за погодженням з Міністерством Фінансів України та є обов’язковим для застосування їх платниками.
12. Податкові декларації подаються платниками відповідного збору за базовий звітний (податковий) , що дорівнює календарному кварталу протягом -40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного кварталу.



Секретар ради
Щадей В.І.





Супровідна записка
до проекту рішення ІІІ сесії міськради VI скликання
«Про встановлення місцевих податки і зборів»


Проект рішення підготовлений відповідно до ст.10. р.І, п.12.3. ст.12. р.І, ст.12 р.І, р.XII, п.5. р.XIX Податкового кодексу України, та з метою встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів, які вводяться на території м.Ужгорода з 01 січня 2011 року.
Згідно з нормами Податкового кодексу України до місцевих податків і зборів належать:
- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (вводиться в дію з 01.01.12);
- єдиний податок.
- збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;
- збір за місця для паркування транспортних засобів;
- туристичний збір.
Місцеві ради повинні, згідно своїх повноважень приймати рішення щодо ставок і механізму справляння місцевих податків і зборів. Встановлення місцевих податків та зборів місцевими радами здійснюється у порядку, визначеному Податковим кодексом.
При прийнятті рішення про встановлення місцевих податків та зборів обов’язково визначаються об’єкт оподаткування, платник податків і зборів, розмір ставки, податковий період та інші обов’язкові елементи, визначенні статтею 7 ПКУ з дотриманням критеріїв, встановлених розділом XII кодексу для відповідного місцевого податку чи збору.
У разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків та зборів, що є обов’язковими згідно з нормами ПКУ, такі податки та збори справляються виходячи з норм відповідного кодексу із застосуванням мінімальної ставки місцевих податків та зборів.
Згідно п.12.3.7 ст.12. р.1 ПКУ міським радам не дозволяється встановлювати індивідуальні пільгові ставки місцевих податків та зборів для окремих юридичних осіб та фізичних осіб  підприємців і фізичних осіб або звільняти їх від сплати таких податків та зборів.
Для підготовки матеріалів до цього проекту рішення, розпорядженням міського голови від 07.12.10 № 313, створена робоча група з представників фінансового управління міської ради, управління економіки і підприємництва виконкому міської ради, ДПІ у м.Ужгороді, юридичного відділу виконкому міської ради та представника від громадських організацій – Правління регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців в Закарпатській області.
Згідно пропозиції робочої групи ставки єдиного податку, до внесення змін до ПКУ, залишаються на рівні розмірів встановлених рішенням ІУ сесії міськради У скликання від 28.12.06.№ 172 «Про ставки єдиного податку».

2

Пропозиції робочої групи щодо розміру ставок місцевих податків і зборів включені в проект рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів» і оприлюднені для обговорення в газеті «Ужгород». Проект положень про ставки і порядок справляння місцевих податків і зборів розміщений на сайті Ужгородської міської ради.


Начальник фінансового управління
С.Г.Король



Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс