Збудувати школу, садочок і міст та відмінити встановлення МАФів
Додано 22.12.2010
вирішили депутати Ужгородської міської ради

Понад півсотні питань було винесене на пленарне засідання сесії Ужгородської міськради, яке відбулося 21 грудня. Окрім затвердження програм соціально-економічного розвитку, встановлення місцевих податків і зборів, прийняття методики визначення вартості оренди за нерухомість тощо, прийняли ще чимало принципових для міста і очікуваних рішень.
Так, наступного року в Ужгороді будуватимуть пішохідний міста на пл. Б. Хмельницького, а також школу і садок у мікрорайоні «Боздош». Депутати міськради скасували рішення міськвиконкому, згідно з якими в Ужгороді дозволяли встановити близько 170 так званих «малих архітектурних форм». Минула влада, порушуючи певні нормативні акти, встигла прийняти в експлуатацію 12 із них, що одразу помітили всі ужгородці. Нарешті ж засилля МАфів в місті зупинено. Зупинено, але тимчасово, виділення ділянок – в місті накладено своєрідний «мораторій» до завершення аудиту стану справ з міською землею. Рішення ж щодо порядку надання землі в оренду залишили на доопрацювання.
Щодо питань, які одразу стали резонансними, то депутати на підтримали ідею транслювати засідання сесії на великому екрані в центрі міста – мовляв, аби ужгородці зауважили «відкритість» влади. Як наголосив головуючий на сесії Віктор Погорєлов, робота нової міської влади є прозорою, і всі ужгородці мають доступ до інформації про важливі для міста рішення – як через Інтернет, так і через інші ЗМІ, також й особисто. Відкритими для журналістів і городян є й засідання депутатів, ба навіть робота комісій, - наголошують у прес-службі Ужгородської міської ради. Тож не дивно, що міський голова назвав таку ідею, доволі складну до виконання й затратну, усього лише провокацією.
Найбурхливішим і найрезонанснішим стало обговорення теми пасажирських перевезень в Ужгороді – як відомо, віднедавна, за рішенням ще попередньої міської влади, проїзд у маршрутках коштує 2 гривні, а за результатом конкурсу, так само проведеного колишнім міським керівництвом, зазнав змін парк автобусів та мікроавтобусів, відбулися й ротації на маршрутах. Головуючий на сесії міський голова та секретар ради дали можливість кожному депутату висловити свою думку.
На сесію з приводу цього питання надійшло три депутатські запити: від депутата Ярослави Гасинець (ЄЦ) та від фракцій «Батьківщини» та «Єдиного Центру». Після дискусій секретар міської ради Віктор Щадей запропонував створити тимчасову контрольну комісію міської ради, яка б вивчила це питання.
Відтак депутати проголосували за створення комісії. Очолив її секретар міської ради Віктор Щадей, до комісії ввійшли представники всіх депутатських груп та фракцій: Костянтин Дацюк («Батьківщина»), Іван Волошин («Єдиний Центр»), Ростислав Буланов (група «За розвиток Ужгорода», партія «УДАР» Віталія Кличка) та Богдан Андріїв (Партія Регіонів). Комісія має завдання: до наступного пленарного засідання ради, яке відбудеться ще до кінця місяця, перевірити обґрунтованість подорожчання проїзду та зміни на маршрутах. Як повідомив її голова, секретар міськради Віктор Щадей, комісія готова вислухати всі зауваження і пропозиції – як від фахівців-управлінців, перевізників, так і пасажирів, аби перевезення в місті нарешті налагодилися. Наступне пленарне засідання сесії відбудеться в останніх числах грудня і його найважливішою темою стане бюджет, - інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс