ЗВІТ відділу ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради за 2010 рік
Додано 31.12.2010
І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВА РОБОТА

Відділ ведення Державного реєстру виборців створений у 2007 році у відповідності до ч.6 ст.33, ч.5 ст.34 Закону України “Про Державний реєстр виборців”, ч.4 ст.54 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 26.06.07р. №868, від 18.07.07р. №943, згідно рішень ІІІ сесії V скликання Ужгородської міської ради від 30.05.06р. №13, IV сесії V скликання Ужгородської міської ради від 16.08.07р. №429 і є структурним підрозділом виконкому Ужгородської міської ради . Рішенням ІV сесії V скликання Ужгородської міської ради від 16.08.07р. №429 затверджено Положення про відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради.
Відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради є самостійним структурним підрозділом міської ради, утворений радою, є підзвітним і підконтрольним раді, у своїй діяльності підпорядкований виконавчому комітету, міському голові, працює під безпосереднім керівництвом керуючого справами виконкому, діє у відповідності з Положенням про відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради.
У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, актами і розпорядженнями Президента України, Кабінету Міністрів України, Центральної виборчої комісії, рішеннями міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, регламентом виконкому та Положенням про відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради.
У своїй роботі відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради використовує автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему (АІТС “ДРВ”), яка призначена для зберігання та обробки даних, що містять відомості про громадян України, які мають право голосу на виборах різних рівнів у відповідності до вимог ст.70 Конституції України. Реєстр ведеться в електронній формі з єдиною базою даних, яка містить персональні дані усіх виборців України.
До органів Державного реєстру виборців належать:
1) розпорядник Реєстру — Центральна виборча комісія;
2) регіональний орган адміністрування ДРВ - відділ адміністрування ДРВ Закарпатської ОДА;
3) органи ведення Державного реєстру виборців, в м.Ужгород - відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради; в Закарпатській області таких органів ведення реєстру — 18.
Станом на 31.12.10 року всі вхідні відомості відділом ведення Державного реєстру Ужгородської міської ради оброблені на 100% та надані Розпоряднику Реєстру.
Основними завданнями Реєстру є: ведення персоніфікованого обліку виборців, що проживають або перебувають на території міста; складання та уточнення списків виборців для виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, міського голови, для всеукраїнських та місцевих референдумів.
Станом на 31.12.2010 року в АІТС “ДРВ” по м.Ужгород значаться:
- виборців — 93963;
- недієздатних - 16;
- нездатних самостійно пересуватися — 324;
- вулиць — 422;
- будинків — 8484.
Протягом звітного періоду діяльність відділу здійснювалася відповідно до планів роботи ради та виконкому, розпоряджень Центральної виборчої комісії, на основі поквартальних планів роботи, погоджених із керуючим справами виконкому. На даний час, згідно із Дорученням керуючого справами виконкому № 8 від 18.11.10р. робота відділу проводиться відповідно щотижневого плану.
На протязі 2010 року організаційно-правова робота відділу була спрямована на виконання покладених на нього завдань, а саме:
1) забезпечення ведення Реєстру, що передбачало проведення організаційно-правової підготовки та виконання в режимі записування таких дій: внесення запису про виборця до бази даних Реєстру; внесення змін до персональних даних Реєстру; знищення запису Реєстру на підставах та у спосіб, що встановлені Законом України “Про Державний реєстр виборців” та правовими рішеннями розпорядника Реєстру — Центральною виборчою комісією (ЦВК), з використанням візуального та автоматизованого контролю повноти та коректності персональних даних Реєстру;
2) ведення обліку усіх дій щодо зміни бази даних Реєстру, в порядку та за формою, що встановлені розпорядником Реєстру (ЦВК);
3) забезпечення у взаємодії з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України захист Реєстру у процесі його створення та ведення;
4) встановлення на підставі відомостей про виборчу адресу виборця номеру територіального виборчого округу (зазначення закордонного виборчого округу) та номеру виборчої дільниці, до яких належить виборець;
5) надання на письмову вимогу виборця інформації про його персональні дані, внесені до Реєстру;
6) надсилання на виборчу адресу виборця довідки про його включення до Реєстру за формою, встановленою розпорядником Реєстру (ЦВК), та ведення обліку осіб, яким видана така довідка;
7) проведення у разі потреби перевірки зміни персональних даних виборця, зазначених у заяві;
8) здійснення щоквартального поновлення бази даних Реєстру та щорічне уточнення персональних даних Реєстру;
9) забезпечення в період виборів (референдумів) складання, уточнення та виготовлення списків виборців на виборчих дільницях відповідно до законодавства;
10) надання в установленому порядку статистичної інформації про кількісні характеристики виборчого корпусу на підставі відомостей Реєстру;
11) розгляд запитів та звернень виборців, а також звернень політичних партій у порядку, встановленому Законом України “Про Державний реєстр виборців”;
12) проведення постійної перевірки некоректних відомостей Реєстру, виявлених розпорядником Реєстру (ЦВК);
13) здійснення інших функцій відповідно до законодавства, необхідних для виконання покладених на нього завдань.
Поновлення бази даних здійснювалося щоквартально (до 05.03, 05.06, 05.09, 05.12) на підставі відомостей, поданих щодо визначених категорій громадян суб'єктами подання. З набуттям чинності ст.22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” з 07.01.11р. згідно із Законом України від 21.09.10р. №2536-VI поновлення бази даних Реєстру здійснюватиметься до 5 числа щомісяця.
Станом на 31.12.10р. суб'єктами подання даних у відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради у відповідності до ст.22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” були 17 установ, організацій (відповідні територіальні органи МВС, відділ ДРАЦС Міністерства юстиції України, військові частини (формування), установа виконання покарань, спецзаклад з обліку бездомних громадян, міський орган охорони здоров'я, управління праці та соціального захисту населення).
З набуттям чинності ст.22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” з 07.01.11р. згідно із Законом України від 21.09.10р. №2536-VI вносяться зміни до суб'єктів поновлення бази даних, а саме: замість управління праці та соціального захисту населення дані про виборців, визнаних недієздатними, подаватиме міськрайонний суд.
На виконання вимог положень Закону України “Про вибори Президента України” (№474-ХIV від 05.03.99, із відповідними змінами та доповненнями) відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради у відповідності до покладених на нього завдань організовував та здійснював забезпечення підготовки та проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року та повторного голосування виборів Президента України 07 лютого 2010 року:
– опрацювання заяв виборців, зазначення висновків кратних включень, проведення наказів, формування звернень до розпорядника;
– опрацювання інформації з ОВК;
– отримання та опрацювання відомостей періодичного поновлення (включаючи 18-ти річних), поданих суб'єктами подання;
– виконання доручень розпорядника щодо зміни виборчих адрес, вилучення кратних включень, проведення власних наказів за результатами виконання доручень розпорядника Реєстру;
– формування електронних файлів списків виборців (в тому числі для повторного голосування);
– виготовлення (роздрук) списків виборців для повторного голосування;
– надання відділом відповідей на запити ОВК, ДВК щодо скарг та заяв виборців, звернень виборців до судів.
Для покращення списків виборців для голосування: опрацьовано та враховано всі зауваження виборчих дільниць та безпосередньо виборців щодо списків, які мали місце на попередніх виборах, а саме підготовлено списки для уточнення персональних даних на 936 виборців. Після підтвердження відомостей по цим виборцям внесені відповідні зміни до Реєстру. Крім цього, надіслано листи у всі установи та організації щодо подань відомостей про виборців, на підставі яких було здійснено періодичне поновлення персональних даних виборців, упорядковано адресний регістр в АІТС “ДРВ”, надано інформацію в ЗМІ щодо роботи відділу, оприлюднено оголошення про уточнення персональних даних виборців в друкованих засобах масової інформації.
На виконання листів Центральної виборчої комісії здійснювалася підготовка статистичної інформації про кількісні характеристики виборчого корпусу на підставі відомостей Реєстру і передача їх територіальній виборчій комісії та органам виконавчої влади.
З початку року до серпня місяця 2010 року проводилася робота по виправленню 19000 некоректних записів у Реєстрі щодо місця народження виборців.
У листопаді - грудні 2010 року на виконання розпорядження Центральної виборчої комісії проводилася робота по уточненню через ВГІРФО і приведенню у відповідність до зареєстрованого місця проживання виборців, які змінювали виборчі адреси у 2010 році. Всього було уточнено і проведено змін на 1130 виборців.
За період із січня по грудень 2010 року до відділу надійшло 1495 звернень громадян з питань щодо включення до Реєстру, зміни ідентифікаційних персональних даних та зміни виборчої адреси. Всі звернення розглянуті, виборцям своєчасно надані відповіді, а також внесено відповідні зміни до Державного реєстру виборців.
На листи, що надходили від Центральної виборчої комісії, Закарпатської обласної державної адміністрації, політичних партій та інших суб’єктів звернень, підготовлені і своєчасно надані компетентні відповіді.
Протягом 2010 року було здійснено обробку відомостей бази даних у відповідності до керівництва користувача АІТС “ДРВ”, ведення обліку операцій пов'язаних зі змінами бази даних Реєстру в порядку та за формою, що встановлені Розпорядником Реєстру (ЦВК).
Щорічне уточнення персональних даних Реєстру проводилося відділом ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради з 1 по 21 вересня поточного року методом надіслання кожному виборцю звернення з пропозицією уточнення своїх персональних даних. Також було розміщено оголошення в ЗМІ, зокрема в газеті “Ужгород” про можливість уточнення виборцями змісту персональних даних, що містяться в Реєстрі. Опрацювання отриманих даних відділ здійснював безпосередньо в період підготовки до проведення місцевих виборів.
На виконання вимог положень Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (№2487-VІ від 10.07.10р., із відповідними змінами та доповненнями) відділ у відповідності до покладених на нього завдань організовував та здійснював забезпечення підготовки та проведення місцевих виборів 31 жовтня 2010 року. Попередні та уточнені списки були своєчасно роздруковані та передані до міської територіальної виборчої комісії.
За ініціативою керівництва КП “ЖРЕР-8”, для встановлення правильності всіх персональних даних виборців, які зареєстровані і проживають на території зазначеного ЖРЕРу, була проведена взаємоперевірка списків виборців і внесені відповідні зміни до Реєстру.
З метою допомоги з вивчення дійсного стану справ щодо виборчої адреси виборців, які зареєстровані і проживають в об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинках (ОСББ) м.Ужгород за погодженням з ВГІРФО МВ УМВС ініційовано та проведено наради з керівниками ОСББ щодо надання перевіреної інформації виборців по будинках.
Станом на 31.12.10р. опрацьовано 90% відомостей з ОСББ, також проведено звірку виборців по всіх гуртожитках навчальних закладів міста.

ІІ.ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Інформаційно-довідкове забезпечення діяльності відділу ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради здійснюється Розпорядником Реєстру за допомогою офіційного сайту ЦВК, електронної пошти, безпосередньо за допомогою АІТС “ДРВ”; а також відділом адміністрування ДРВ Закарпатської ОДА через електронну пошту.
В періоди виборів Президента України та місцевих виборів інформаційно-довідкове забезпечення діяльності Закарпатської ОВК, Ужгородської міської ТВК та відділу ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради здійснювалося відповідно до вимог чинного законодавства.
В період щорічного, щоквартального уточнення персональних даних Реєстру кожному виборцю м.Ужгород надсилалося звернення з пропозицією уточнення своїх персональних даних. Дану інформацію оприлюднено в ЗМІ. Опрацювання отриманих даних відділ здійснював безпосередньо в період підготовки до проведення виборів.
Інформаційно-довідкове забезпечення виборців м.Ужгород здійснюється відділом ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради постійно.
Крім цього, інформація про діяльність відділу, виборчі процеси надається на шпальти газети міської ради та міськвиконкому “Ужгород”, розміщена на офіційному сайті (Web-сторінці) Ужгородської міської ради.

IІІ.ФІНАНСОВЕ ТА МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ

Протягом 2010 року фінансове забезпечення діяльності відділу ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету.
Станом на 31.12.2010 року розбіжностей та заборгованості немає.
Матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу приведено до нормативів та норм, які визначені Постановою ЦВК від 20.12.07р. №572 (із відповідними змінами, внесеними Постановою ЦВК від 04.06.2010 №302).
Програмне та технічне забезпечення дозволяє своєчасно та в повному обсязі експлуатувати АІТС “ДРВ”.
Державний контроль за станом технічного захисту інформації здійснює Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, відповідно до Законів України “Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України”, “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”, Постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2006 №868 “Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації”.

ІV.КАДРОВА РОБОТА

Штатна кількість працівників відділу ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради була визначена рішенням IV сесії V скликання Ужгородської міської ради від 16.08.07р. №429 у складі:
–начальник відділу - 1
–заступник начальника відділу - 1
–головний спеціаліст - 1
–спеціаліст І категорії - 1
Рішенням ІV сесії V скликання Ужгородської міської ради від 13.02.2009р. № 993 внесено зміни до структури відділу — скорочено посаду заступника начальника відділу ведення Державного реєстру виборців.
На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 26.06.07 №868, від 18.07.07 № 943 рішенням V сесії V скликання Ужгородської міської ради від 04 вересня 2009 року № 1215 до структури відділу введено посаду головного спеціаліста.
Всі працівники відділу відповідно до вимог кваліфікаційних характеристик відповідають займаним посадам.
У відповідності до ч.2 ст.34 Закону України “Про Державний реєстр виборців”, п.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 18.07.07р. №943 “Деякі питання утворення органів (відділів) ведення та регіональних органів (відділів) адміністрування Державного реєстру виборців” (із змінами і доповненнями, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 01.08.07р. № 996, від 03.09.09р. №970) чисельність відділу повинна складати 5 (п'ять) штатних одиниць. На даний час відділ не укомплектований 1 (однім) працівником 1(однією) штатною одиницею).
Згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2007 року “Про затвердження типових положень про орган (відділ) ведення ДРВ та про регіональний орган (відділ) адміністрування ДРВ” із змінами від 11 листопада 2009 року посада спеціаліста І категорії не передбачена. Даною постановою замість посади спеціаліста І категорії визначена посада провідного спеціаліста.
У відповідності до ч.4 ст.3, ч.5 ст. 10 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” працівники відділу ведення Державного реєстру виборців призначаються на посаду та звільняються з посади міським головою за поданням керівника відділу.
Виходячи із вищенаведеного та враховуючи необхідність оптимізації штатної структури управлінь та відділів Ужгородської міської ради запропоновано штатну чисельність відділу не збільшувати;


Начальник відділу ведення
Державного реєстру виборців Г.В.Жирков

31.12.2010 року

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс