Ужгород долучається до національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!»)
Додано 25.02.2011
ПРЕС-РЕЛІЗ

Кампанія успішно проводиться в багатьох країнах Європи, заохочуючи понад мільйон волонтерів виходити в один і той самий день на вулиці, щоб зробити чистішими парки, вулиці та околиці своїх міст. У 2011 році до акції долучається і Ужгород - 16 квітня водночас з мешканцями інших міст держави і континенту жителі найзахіднішого обласного центру України вийдуть з осель, аби зробити своє місто чистішим.Населення Землі все більше уваги приділяє вирішенню проблем спільного довкілля. Одним з міжнародних рухів, направлених на їх подолання, і є «Let's do it!» http://www.letsdoitworld.org, і частиною цього руху є Національна кампанія «Зробимо Україну чистою!» http://letsdoit.org.ua. Як на презентації в Ужгороді розповів координатор кампанії Андрій Шаповал, більше 60 % тих сміттєзвалищ, що є в державі, вже вичерпали свої ресурси. І розумне ставлення до відходів – більш ніж актуальне для мешканців сучасних міст держави. Головна ж ідея акції – аби в один день чим більше людей одночасно взяли участь у прибиранні. "Чим акція різниться від інших подібних? Передусім тим, що передбачає масовість і об'єднання якомога більше спільнот", - каже активіст.
Щонайменше 50 тисяч волонтерів – це та цифра, на яку організатори акції розраховують в Україні. До прикладу, перша подібна акція в Естонії зібрала саме таку кількість учасників.
Мета – подолати винятково споживацьке ставлення людей до довкілля. Досвід акцій доводить – люди, які беруть участь у таких подіях, змінюють свою поведінку і більш дбайливо ставляться до довкілля, виробляється більш вдумлива поводження з відходами. До речі, серед цілей проекту – аби якомога більше зібраних під час прибирання відходів підлягало сортуванню і повторній переробці.
Як наголосив Віктор Щадей, секретар Ужгородської міської ради, днями молодіжна рада, котра діє в місті і об’єднує представників молодіжних громадських організацій, виступила з ініціативою організувати подібний захід – прибрати місто. Відтак доречно об'єднати зусилля і зробити це разом саме в форматі всеукраїнської акції. "Люди готові брати участь у таких заходах, просто треба допомогти їм організаційно і показати приклад. Це довели кілька акцій, які проводилися в місті. А робити такі заходи слід щонайменше двічі на рік (звісно, якщо буде ініціатива, то й частіше) і щороку вони збиратимуть більше учасників. А що це корисно для міста – безсумнівно, такі громадські події - на часі як для Європи, так і для Ужгорода", - акцентує Віктор Щадей. До того ж на Закарпатті заведено за тиждень до Великодня прибирати не лише свій дім, але й подвір'я.
Андрій Шаповал зазначив: "Буває, що люди вважають - якщо вони не смітять, то й тема прибирання їх не стосується. Але тут є й патріотичний аспект, і не можна стояти осторонь життя свого міста, свого довкілля. Крім того, якщо людям байдуже, чи можуть вони розраховувати, що влада все зробить за них?". Координатор проекту розповів - торік у Києві під час першої акції очистили 18 парків, а під час другої – 20, і більшу частину зібраного сміття відправили на повторну переробку. В Ужгороді теж планують досягти вагомих конкретних результатів.
Під час презентації Алік Бордуков, організатор громадських акцій в Ужгороді, повідомив, що городяни готові брати участь в таких проектах – це довів зокрема захід "Чисте місто", що відбулася в 2009 році, під час якої на вулиці вийшло близько 5 тисяч людей, які зібрали і вивезли кількадесят вантажівок сміття. І висловив не лише переконання, що ужгородці охоче долучаться і цього разу, але й завив про готовність організаційно підтримати проект.
Тим часом координатори національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!») вже працюють в більшості обласних центрів, тож акція у 2011 році обіцяє бути направду всеукраїнською. Цьогоріч до неї долучається і Ужгород. День зустрічі – 16 квітня. Про деталі організатори повідомлятимуть додатково.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс