Нові ясени, декоративні сливи та сакури ростимуть в серці міста
Додано 26.03.2011
На вулиці Волошина, а також на Театральній площі сьогодні зранку міська влада висадила дерева – усього 35 саджанців. Працювали командно - депутати міськради, керівники управлінь і відділів мерії, заступники мера та міський голова Віктор Погорєлов. Лопату до рук з бездоганним манікюром узяла й Даніелла Геворкян – керуюча справами виконкому. А перший заступник міського голови Віктор Трикур посадив трійко дерев, пожартувавши, що саме так пасує до його прізвища. Садити дерева міській владі допомагала й Міс Ужгород–2011 Юлія Пигіна. Трудилися злагоджено і, як засвідчив темп роботи, – вельми професійно, адже упоралися за 20 хвилин!
Нагадуємо, по-новому озеленювали центр через те, що кілька тижнів тому довелося прибрати катальпи, уражені шкідником – аби напасть не поширилася на інші дерева в місті, зокрема, й на липову алею.
Відтепер же на Волошина ростуть стрункі понад двометрові ясени - з лівого боку, якщо підніматися вулицею, і - декоративні сливи, які мають кору червонуватого відтінку й обіцяють дуже красиво цвісти. «Брендові» для міста сакури оселилися біля входу в театр ляльок (колектив «Бавки» пообіцяв дбайливо за ними доглядати) та в напрямку до філармонії. Кілька саджанців знайшли собі місце і на Жупанатській – близь «Молочарні».
Міський голова Віктор Погорєлов, посадивши завершальну сакуру на Театральній площі, підсумував роботу всієї команди. «Висаджування дерев – звичне дійство навесні для нашого міста, як і для всієї країни. Сьогодні ми посадили 35 дерев, замінивши хворі катальпи в центрі на нові дерева - красиві і сильні. Я радий, що у цьому взяв участь практично весь депутатський корпус – ті депутати, хто цього дня був у місті. Думаю, вони будуть оберігати ці дерева, адже це їх робота», - з усмішкою зазначив Віктор Погорєлов.
До саджанців, які оселилися в серці Ужгорода, ставилася вимога, аби вони були не лише гарними і підходили для озеленення саме цих місць, але й уже доволі великими. Фахівці з благоустрою тлумачать: по-перше, сильне дерево краще приживеться, по-друге, для того, аби озеленення було достойним, не слід чекати роки. Віктор Погорєлов наголосив: цієї весни міська влада висадить в Ужгороді ще близько трьох сотень дерев, - повідомляє прес-секретар міського голови Алла Хаятова.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс