До уваги суб’єктів підприємницької діяльності
Додано 20.04.2011
"Українська ініціатива" - це широкомасштабна програма, започаткована згідно з Указом Президента України від 03.07.2000 р. №849 "Про сприяння підготовці управлінських кадрів для сфери підприємництва".

Відповідальним за реалізацію Програми є Міністерство економіки України. Впроваджує програму Міжвідомчий центр з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (МЦПК) та 27 його регіональних робочих груп.

Вимоги до претендентів на участь у Програмі перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва “Українська ініціатива”

До участі у Програмі допускаються особи віком до 40 років, які мають вищу освіту і досвід роботи не менше одного року на управлінських посадах вищого та середнього рівня підприємств та організацій будь-яких форм власності.
Не передбачається участь у Програмі державних службовців, керівників закладів освіти, наукових і медичних закладів, а також працівників закордонних фірм і представництв – нерезидентів України.
Програма "Українська ініціатива" включає наступні етапи:

- щорічна шестимісячна (очна форма) та десятимісячна (очно-заочна (модульна) форма) перепідготовка за напрямами "Менеджмент" та "Економіка і підприємництво" 1500 спеціалістів базі відібраних за конкурсом 9 вищих навчальних закладів, серед яких:
• Дніпропетровський національний університет;
• Донецький національний університет;
• Київський національний економічний університет;
• Київський національний торговельно-економічний університет;
• Кримський економічний інститут (КНЕУ);
• Одеський державний економічний університет;
• Східноукраїнський національний університет (Луганськ);
• Тернопільський державний економічний університет;
• Харківський національний економічний університет;
• Чернівецький торгівельно-економічний інститут (філя КНТЕУ);
• Вінницький торгівельно-економічний інститут (філя КНТЕУ).
Випускники отримують диплом спеціаліста про перепідготовку з присвоєнням кваліфікації менеджера чи економіста. Ця частина Програми фінансується з Державного бюджету України.

За результатами перепідготовки спеціалістам пропонується довготривале (один-три місяці) стажування на підприємствах країн з ринковою економікою. Ця частина Програми здійснюється за рахунок міжнародних організацій та країн-донорів.

Програми стажувань спеціалістів на українських та європейських підприємствах реалізують міжнародні освітні організації.

Відповідальним за реалізацію стажувань спеціалістів на німецьких підприємствах за проектом Уряду Німеччини є Товариство InWEnt; на підприємствах країн ЄС та українських підприємствах за програмою Тасіс Managers' Training Programme (MTP) є Карл Дуйсберг Центрум (CDC), на підприємствах Швеції за дорученням Міністерства Закордонних Справ Швеції є Шведська Агенція з Міжнародного Розвитку та реалізує програму Асоціація Норден.
Важливим компонентом «Української ініціативи» є постпрограмна підтримка, яка здійснюється через асоціації випускників та учасників стажувань. Такі асоціації створюються в Україні.
Програма "Українська ініціатива" має надзвичайно цінну якість - в ній враховуються інтереси як керівників підприємств, окремих менеджерів та спеціалістів, так і держави в цілому. В цьому легко переконатися, ознайомившись з перевагами, які надає Програма своїм учасникам.
Підприємствам вона допомагає
• Здійснити трансформацію системи управління.
• Створити необхідні умови для переходу до сучасних форм і методів управління.
• Вирішити конкретні проблеми розвитку та управління підприємством в процесі перепідготовки та зарубіжного стажування своїх спеціалістів (реінжинірингу, перепрофілювання, диверсифікації бізнесу, підготовки та реалізації нових бізнес-проектів та ін.).
• Встановити ділові контакти з новими зарубіжними партнерами, укріпити та розвинути існуючі зв'язки.
Менеджери та спеціалісти отримують можливість
• Пройти перепідготовку за напрямами "Менеджмент" або "Економіка і підприємництво", отримати сучасні знання на базі провідних вищих навчальних закладів і диплом державного зразка.
• Пройти стажування у провідних європейських компаніях для вирішення конкретних проблем свого підприємства.
• Встановити ділові та дружні контакти з українським та зарубіжними колегами.
• Стати членами престижних спілок, в т.ч. асоціацій випускників програми "Українська ініціатива", асоціацій учасників зарубіжних стажувань.


Регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва в Закарпатській області - тел. (0312) 613516.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс