СПРОЩЕНИЙ ПОРЯДОК ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПЕРЕРАХУНКУ СУБСИДІЇ
Додано 20.04.2011
Незважаючи на те, що опалювальний період завершився – питання отримання житлово-комунальних субсидій продовжує залишатись одним із найбільш актуальних. В управління праці та соціального захисту населення продовжують надходити звернення громадян за роз»ясненням законодавства стосовно призначення житлових субсидій.
Забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей в Україні в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги здійснюється шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді щомісячної адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату користування житлом або його утримання та комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот), а також один раз на рік субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (субсидія).
Право на призначення субсидії мають сім'ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу.
На сьогодні, обов'язковий відсоток платежу для призначення субсидії за житлово-комунальні послуги становить 10 або 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу громадян, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), та 10 або 15 відсотків річного сукупного доходу за придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Зокрема, якщо у складі зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) є діти, інваліди першої або другої групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць та якщо у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані і проживають тільки непрацездатні громадяни, розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норми володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування зазначеними послугами за умови призначення субсидії становить 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу, а за придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива - 10 відсотків річного сукупного доходу.
Усі інші сім'ї сплачують відповідно 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу та 15 відсотків річного сукупного доходу.
Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає органу праці та соціального захисту населення заяву та довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні. Зазначені заява та декларація до органу праці та соціального захисту населення можуть бути надіслані поштою.
Громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на шість місяців, для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива - на календарний рік за особистим зверненням громадян.
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та природного газу (електроенергії), що використовуються для індивідуального опалення, надається на опалювальний період починаючи з місяця звернення за її призначенням. У разі коли оплата послуг з теплопостачання провадиться лише в опалювальний період, субсидія призначається на цей період починаючи з місяця звернення за її призначенням. Як виняток, за умови звернення із заявою про призначення субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону, вона надається на весь опалювальний період.
Якщо у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані і проживають тільки пенсіонери, які не працюють, та інші непрацездатні громадяни, джерелом існування яких є лише доходи від особистого селянського господарства, пенсія та інші соціальні виплати, субсидія може призначатись на дванадцять місяців.
По закінченні терміну отримання субсидії громадяни повинні підтвердити право на призначення субсидії на наступний період. Для цього вони подають до органів праці та соціального захисту населення тільки довідки про доходи зареєстрованих громадян та заяву, в якій підтверджується відсутність змін у складі зареєстрованих та у характеристиці житла і послуг з моменту попереднього призначення субсидії.
Якщо у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані лише пенсіонери, які не працюють, та інші непрацездатні громадяни, для підтвердження права на призначення субсидії подається лише заява, в якій підтверджується незмінність сукупного доходу, складу зареєстрованих та характеристики житла і послуг з моменту попереднього призначення субсидії.
У зв»язку з підвищенням цін і тарифів на житлово-комунальні послуги всі, хто ще не отримує субсидію, можуть звернутися за її оформленням до міського управління праці та соціального захисту населення. Причому заяви приймаються протягом наступних трьох місяців після підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Субсидія призначається уповноваженому власники (співвласнику) житла, наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного кооперативу, власнику (співвласнику) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Але не всі громадяни мають право на призначення субсидії на загальних підставах. А тому при виконавчому комітеті Ужгородської міської ради створено комісію з розгляду питань при призначення субсидії в окремих випадках.
Увага! При зміні тарифів на житлово-комунальні послуги розмір субсидії переглядається без звернення громадян.
Необхідну інформацію та роз»яснення з питань оформлення субсидій можна отримати в міському управління праці та соціального захисту населення за адресою м.Ужгород, пл. Ш.Петефі,24,26, або за телефоном 61-25-49 кожного дня крім вихідних днів.


Управління праці
та соціального захисту населення м.Ужгорода

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс