Мета Школи плавання – навчити всіх ужгородських дітей триматися на воді
Додано 17.10.2011
Вже третій день на базі басейну Ужгородської гімназії тривають заняття Школи плавання. Як розповів ініціатор програми навчання дітей плаванню Андрій Погорєлов, мета – аби всі ужгородські діти навчилися триматися на воді.
Голова депутатської групи «За розвиток Ужгорода» в міськраді й, до речі, майстер спорту з плавання, вчився плавати в басейні «Спартак», займався у тренера Олександра Даниловича, який нині тренує збірну Саудівської Аравії. Нині ж Андрій Погорєлов доклав всіх зусиль, аби в місті діяла програма, доступна всім ужгородським дітям.
Він розповідає: «Ця ідея існувала доволі довго, і нарешті ми бачимо її практичне втілення. Всі ми знаємо, що основний міський басейн – «Спартак» - нині не діє. Ми йшли на вибори – міський голова, я як депутат, інші учасники громадської ініціативи «Повернемо місту порядок!» - із наміром повернути його громаді. На жаль, це не вирішується одразу, займає довгий час, тривають судові справи, але ж навчати плавати дітей треба вже сьогодні. В місті і за його межами існують комерційні басейни, та для звичайної ужгородської родини занадто дорого профінансувати навчання дітей плаванню - сплачувати за відвідування басейну і тренеру, це близько 50 гривень за одне заняття. І ми вирішили взятися за цей басейн – басейн гімназії, котрий теж не працював близько чотирьох років – відновити його і організувати безоплатне навчання дітей плаванню. Це вдалося і робота школи навчання плаванню вже розпочалася. І головний аспект цього проекту – те, що діти навчаються безкоштовно!»
Андрій Погорєлов розповів, що, аби організувати Школу плавання, слід було в першу чергу владнати справи басейну, передовсім з котельнею, яка здійснює підігрів води. Відтак для того, аби з дітьми займалися фахові тренери, потрібно було розширити склад ДЮСШ, що було непросто в нинішніх складних фінансових умовах. «Але ми вийшли із ситуації, додали в ДЮСШ додатковий напрямок водних видів спорту, ввели три тренерські ставки, і зараз з дітьми займаються професійні наставники. Ми знайшли фахових тренерів, які вже тривалий час змушені були займатися іншими справами, адже водний спорт у нас зупинився вже років 20 тому. Ну, й домовилися з адміністрацією гімназії про час, який виділяється саме Школі плавання для безкоштовного навчання дітей».
У Школі плавання розпочали набір дітей з 4-го класу, адже саме їх зросту за нормативами відповідає глибина басейну. Як зазначає Андрій Погорєлов, одночасно в Школі може проходити навчання близько трьохсот дітей. Водночас депутат міськради каже, що мають намір розвивати цю програму й на базі ЗОШ №20, адже там глибина басейну дозволяє займатися і малечі з першого класу.
Найважливіше у цьому проекті – вийти із ситуації, коли ужгородські діти практично не мають змоги навчитися триматися на воді, - акцентує Андрій Погорєлов. А в перспективі на базі Школи створюватимуться і групи власне спортивного напрямку. Як наголосив голова Федерації водних видів спорту Закарпатської області Роберт Левицький, котрий доклав чимало зусиль до організації Школи плавання, такий проект в перспективі посприяє відродженню водних видів спорту в краї – мрією є відновити закарпатську школу плавання та водного поло.
Тим часом у басейні діти із захватом навчаються триматися на воді. Як розповідає тренер Наталія Колечко, комусь це дається легше (є школярі, які починають плавати і з першого тренування), а декому потрібен час, аби подолати страх перед водою. «Але нема дитини, яку б не можна було навчити плавати!», - каже наставник, котра опікується вже півсотнею учнів Школи плавання.
У школярів вирують емоції, задоволені й батьки, котрі очікують на своїх дітей «на березі». Заняття проходять у час після уроків. У вечірній час в гімназії діють комерційні групи, завдяки яким заклад заробляє на утримання басейну. Але пріоритет – саме дітям, їх безоплатним заняттям, - інформує прес-служба міської ради. Набір у групи навчання плаванню триває, адже мета Школи – навчити всіх ужгородських дітей триматися на воді.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс