"Винний льох" готують до свята вина (ФОТО)
Додано 09.11.2011
Фестиваль молодого вина "Закарпатське божоле", який вже став в Ужгороді традиційним, дещо порушить свої традиції. Свято, яке заплановане на 19 і 20 листопада, відбуватиметься не просто неба (звичайним місцем прописки фестивалю була вулиця Волошина), а у старовинних підвалах. Молоде вино дегустуватимуть у "Винному льосі" – так називають будівлю, розміщену в самісінькому центрі міста на вулиці Ракоці.
Із XVIII століття під мурованими склепіннями цієї споруди зберігали харчі і напої. Будівництво цих складів пов'язують зі сплеском торгівлі і виноробства у нашому краї. "Винний льох", який іще звуть Амбаром, є найдавнішим з ужгородських сховищ продуктів (кремезна споруда, датована 1781 роком, є пам’яткою архітектури).


Для фестивалю "Закарпатське Божоле" готують тисячу сувенірних келихів
Додано 09.11.2011
19 і 20 листопада в Ужгороді смакуватимуть молодим вином – в столиці краю відбудеться фестиваль "Закарпатське Божоле". Цьогоріч його організовують Ужгородська районна адміністрація й Спілка приватних виноградарів і виноробів за підтримки міської влади.
Як розповів засновник фестивалю молодого вина, винороб і голова Спілки Олександр Ковач, такі свята організовують і з метою підняти культуру споживання вина – гості фестивалю знайомляться зі зразками вишуканих напоїв, вчаться відрізняти якісне вино. І саме для того, аби все було гідно і красиво, виготовляються фестивальні келихи, адже благородний напій личить куштувати саме з них, а не з пластикових стаканчиків. Для цьогорічного "Божоле" замовили тисячу келихів з гравіюванням і вони будуть одним з головних атрибутів фестивалю.

У п’ятницю в Ужгороді – санітарний день
Додано 09.11.2011
З метою впорядкування територій підприємств, установ та організацій, приведення в належний санітарний стан міських зелених зон в Ужгороді у п’ятницю, 11 листопада, оголошується санітарний день. Розпорядження про це підписав міський голова Віктор Погорєлов.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс