Арсеній Яценюк візьме участь в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна-ЄС
Додано 13.12.2014
15-16 грудня українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком відвідає з робочим візитом Брюссель для участі в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна-Європейський Союз.
Це перше засідання цього органу, який засновано відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Делегацію Європейського Союзу очолить Віце-президент Європейської комісії, Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні.
На заході будуть обговорені, зокрема, питання спільної протидії російській агресії на Сході України та незаконній анексії Криму, підтримка з боку Європейського Союзу програми реформ українського Уряду та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, прогрес у виконанні Україною умов для запровадження безвізового режиму з ЄС, а також питання енергетичної безпеки.
До української делегації увійдуть Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Міністр юстиції України Павло Петренко, Міністр фінансів України Наталія Яресько, Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, Директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Гнидюк.
Програмою візиту до Брюсселя також передбачені зустрічі Арсенія Яценюка з Головою Європейської Ради Дональдом Туском і Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.
Глава Уряду України виступить на конференції Центру європейської політики, присвяченій пріоритетам нового Кабінету Міністрів.
Очікується, що в рамках перебування української делегації у Брюсселі відбудеться підписання Кредитної угоди (Україна: модернізація магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород”) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку. Цим документом передбачене залучення коштів у розмірі до 200 мільйонів доларів США для реконструкції та модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд взяла участь у роботі "круглого столу" на тему: "Законотворчий процес: прозорість як запорука ефективності парламентської діяльності та якості законів"
Додано 13.12.2014
Відкриваючи захід, О.Сироїд, зокрема, зосередила увагу присутніх на важливості законотворення як однієї з основних функцій парламенту - єдиного законодавчого органу держави. Особливі акценти при цьому слід зосередити на показниках якісності цього процесу, зазначила доповідач і закликала присутніх детально обговорити відповідне коло питань.
"Ми зібралися говорити про досить такі прикладні речі: законодавчі процедури, вимоги регламенту.
Але я хотіла б, щоб ви задумалися над тим, заради чого існує законодавча процедура, заради чого існує Регламент. Так просто – заради правди.

Відбулася перша робоча зустріч Міжфракційного депутатського об’єднання "Рівні можливості"
Додано 13.12.2014
Сьогодні у Верховній Раді VIII скликання відбулася перша робоча зустріч Міжфракційного депутатського об’єднання "Рівні можливості" (МФО "Рівні можливості"). Окрім співголів об’єднання Олени Кондратюк, Марії Іонової та Лілії Гриневич, участь у засіданні взяли представники фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народний Фронт", "Батьківщина": Ірина Геращенко, Наталія Новак, Олена Масоріна, Оксана Юринець, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Тетяна Донець, Олена Бойко, Олексій Рябчин, Наталія Кацер-Бучковська, Ольга Червакова, Світлана Заліщук, Олена Шкрум .
Під час зустрічі члени МФО обговорили основні завдання об’єднання у Верховній Раді VIIІ скликання, організаційні аспекти діяльності, сформували Секретаріат МФО.

У П'ЯТНИЦЮ, 12 ГРУДНЯ 2014 РОКУ, ВІДБУЛОСЯ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ.
Додано 13.12.2014
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкривши ранкове засідання, зазначив, що сьогодні День сухопутних військ Збройних Сил України.
Народні депутати привітали військовослужбовців Сухопутних військ і побажали їм здоров'я і успіхів у справі зміцнення України, її незалежності та суверенності.
В.Гройсман оголосив про створення у Верховній Раді кількох міжфракційних депутатських об'єднань: - "Запорізька Січ", головою якого обрано народного депутата Ігоря Артюшенка; - "Дружба з Європейським Союзом", головою обрано народного депутата Андрія Лопушанського; - "Прикарпаття", співголовами якого обрано народних депутатів Анатолія Матвієнка та Володимира Шкварилюка; - "За Січеславщину", голова - народний депутат Борис Філатов.
Головуючий нагадав: у пленарні тижні щоп'ятниці проводиться година запитань до Уряду. Він повідомив, що у сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком.
Першим на запитання народних депутатів відповідав Міністр оборони Степан Полторак.

Перший заступник Голови Верховної Ради України А.Парубій очолив міжфракційне депутатське об’єднання «Самооборона Майдану»
Додано 13.12.2014
Сьогодні у Верховній Раді України створено міжфракційне депутатське об’єднання «Самооборона Майдану». Очолив міжфракційне об’єднання перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.
Основними своїми завданнями депутати визначили реформування системи національної безпеки, створення законодавчих механізмів боротьби з корупцією, сприяння інтеграції України до ЄС та НАТО та допомогу учасникам війни на Сході України.


Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянув питання щодо підготовки проекту Національної стратегії у сфері прав людини
Додано 13.12.2014
Як зазначалося під час обговорення, документ має бути розроблено на виконання відповідного Указу Президента України
За словами урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Наталії Севостьянової, Національна стратегія на 2015-2020 роки має бути готова до 1 січня 2015 року та включатиме основоположні, соціально-економічні та інші права, а також основні виклики, які стоять перед Україною через анексію Криму та проведення АТО.
Водночас Голова Комітету Григорій Немиря нагадав про спільний лист правозахисних організацій від 5 грудня 2014 року до Президента України щодо відтермінування дати підготовки стратегії з метою врахування досвіду і позиції якомога більшої кількості верств населення і громадських організацій.
"Головним має бути не дата, а інклюзивність: долучення до розробки стратегії Комітету з прав людини та правозахисних організацій",- сказав він. На думку Г.Немирі, "це має бути документ, який охоплює не тільки традиційні питання, а й проблеми у сфері прав людини, які виникли через анексію Криму та окупацію частини території Донбасу".
Експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко запропонувала включити до стратегії проблемні групи прав людини, зокрема, права національних меншин та корінних народів.
За результатами обговорення члени Комітету вирішили:
взяти до відома стан підготовки Стратегії;
підтримати звернення правозахисних організацій до Президента від 5 грудня щодо відтермінування дати підготовки Стратегії;
вважати за доцільне ухвалення Стратегії Верховною Радою України.

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування електронного адміністрування податку на додану вартість
Додано 13.12.2014
На засіданні Комітету зазначалося, що законопроектом (реєстр. №1141) пропонується скасувати систему електронного адміністрування податку на додану вартість, внісши відповідні зміни до законів "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності".
Члени Комітету відзначили, що запроваджена з 1 січня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ призведе до постійного відволікання обігових коштів у суб'єктів господарювання, що в умовах економічної нестабільності може призвести до їх банкрутства.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді підтримати пропозиції Президента України до Закону "Про мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за житлово-комунальні послуги громадянам, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції"
Додано 13.12.2014
Закон (реєстр. №0962) був прийнятий Верховною Радою України 2 вересня 2014 року.
На засіданні Комітету зазначалося, що цим законом передбачено запровадження мораторію на примусову реалізацію житла, примусове відключення від мереж житлово-комунальних послуг, заборону нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги громадянами, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях.
Від Президента України до Комітету надійшло чотири пропозиції до закону.
Глава держави, зокрема, вказує на неможливість підписання закону з кількох підстав. На його думку, встановлення такого мораторію може призвести до погіршення розрахунків за спожиті енергетичні ресурси підприємствами, які не є виконавцями/виробниками житлово-комунальних послуг на територіях проведення антитерористичної операції та мають можливість своєчасно розраховуватися за використані під час вироблення, транспортування, постачання житлово-комунальних послуг енергетичні ресурси.
Президент України також звертає увагу на те, що у Законі (статті 3 та 4) не визначено "про яку компенсацію йдеться", оскільки "зі змісту Закону не випливає, що його дія може призвести до виникнення збитків підприємств - виконавців/виробників житлово-комунальних послуг".

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту обговорив перспективи спільної законотворчої роботи з відповідними галузевими міністерствами
Додано 13.12.2014
Відкриваючи засідання Комітету, Голова Комітету Артур Палатний зазначив, що ефективне співробітництво Комітету з Міністерством молоді та спорту і Міністерством соціальної політики у сфері вдосконалення законодавства та забезпечення контролю за дотриманням чинних законодавчих норм має забезпечити стабільний розвиток державної молодіжної політики та сфери фізичної культури і спорту, належну підтримку сімей з дітьми, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

А. Палатний зосередив увагу присутніх на необхідності забезпечення дійсно демократичного обговорення шляхів реформування спортивної сфери з урахуванням думки широких кіл спортивної громадськості, посилення патріотичного виховання молоді, прозорого використання коштів, які виділяються на державні молодіжні програми, на вирішенні реальних проблем молоді.

12-13 грудня відбудеться Міжнародна конференція "Якість безоплатної правової допомоги"
Додано 13.12.2014
12-13 грудня 2014 року відбудеться Міжнародна конференція «Якість безоплатної правової допомоги». Метою проведення конференції є розгляд та оцінка досягнень і викликів у сфері забезпечення якості надання безоплатної правової допомоги в системі правосуддя на національному та міжнародному рівнях.

14 грудня Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі візьме участь у програмі "Подробности недели"
Додано 13.12.2014
14 грудня 2014 року о 21.00 Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі візьме участь у прямому ефірі програми «Подробности недели» на телеканалі "Інтер" на тему «Перші кроки на посаді Міністра та реформування системи охорони здоров’я України».
ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

16 грудня 2014 року відбудеться наукова конференція "Мораль і влада"
Додано 13.12.2014
16 грудня 2014 року відбудеться наукова конференція «Мораль і влада», яку проводить Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі спільно з Інститутом філософії імені Г.С. Сковороди НАН України.
В ході конференції планується обговорити теоретичні питання, пов’язані з структурними реформами української влади, спрямованими на зростання її ефективності, зміцнення зв’язку з громадянським суспільством, децентралізацію систем управління, встановлення балансу між ефективністю і моральністю в державній діяльності.
Місце проведення конференції - Інститут філософії імені Г.С. Сковороди Національної академії наук України (м.Київ, вул.Трьохсвятительська, 4).

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс