Зарослі борщівника ліквідовують біля «ПАДІЮНу»
Додано 10.07.2014
Понад гектар отруйної рослини комунальники вчора ліквідували на набережній неподалік підвісного мосту, ще стільки ж докосять завтра. Зарослі борщівника тут розкинулися на 2,38 га і заважали мешканцям міста безпечно гуляти й відпочивати.
Косили борщівник з допомогою спецтехніки з навісним обладнанням Ужгородського МУВГ на замовлення департаменту міського господарства.
До кінця цього тижня за дорученням в.о. міського голови Віктора Щадея комунальники продовжать викошувати борщівник у межах набережних Незалежності, Православної, Київської і Ботанічної. На частині Православної набережної, а також навпроти стадіону «Спартак» отруйну рослину вже покосили.
«Головна проблема – це те, що 2 гектари біля «ПАДІЮНу» не було віднесено до тих ділянок, на яких мали проводитися покоси, адже колишній міський голова планував віддати цю землю нібито під поле для гольфу. Тому поле виявилося «безхозним» і тільки тепер ми знайшли можливість вирішити це питання», – повідомив в.о. міського голови Віктор Щадей.

Земля і ремонти найбільше турбують ужгородців
Додано 10.07.2014
Цього понеділка на прийом до в.о.міського голови Віктора Щадея прийшли майже сорок ужгородців. Здебільшого, люди просили допомоги у вирішенні земельних, матеріальних і житлово-комунальних питань.
Мешканка вулиці Духновича поскаржилася на сусідку, яка утримує у квартирі аж 8 собак. «Вона зоозахисниця, і цим спекулює, – розповіла жінка. – Тримає їх у хаті, випускає на подвір’я. Я не можу вийти з дому, повісити білизну, доглянути за квітами… Мої троянди її пси геть понищили. Постійне гавкання, сморід, неспокій, страх – і так триває уже півтора року. У мене через це тиск підвищився, мушу щодня таблетки пити».
Через переживання жінка схудла на 35 кг і цьогоріч уже лежала у стаціонарі кардіоцентру. «Вже не знаю, як це витримати. Я зверталася в різні установи, але мене всюди футболять. Вона в хаті їх тримає і каже, мовляв, коли батько помре, то віддасть цю квартиру і переїде з псами до села. Вибачте, але чекати чиєїсь смерті – страшний гріх…» – розповіла ужгородка.


В Ужгороді розмовляли про етику поведінки водіїв і пасажирів
Додано 10.07.2014
Минулої суботи у малому залі Ужгородської міської ради відбулася зустріч психолога з пасажирами і водіями автобусів, що здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Спілкувалися про етику поведінки у громадському транспорті.
Найбільше перевізники скаржилися на неохайних пасажирів, які смітять у автобусах, зневажливо ставляться до водіїв, не поважають їхню працю, ображають і провокують конфлікти. Психолог Олег Пагулич радив водіям стримуватися і не відповідати негативом на негатив, а пасажирам бути більш лояльними до роботи перевізників, намагатися не виливати поганих емоцій. Найкращий вихід із ситуації, за словами психолога, – автобуси євростандарту, розділений на дві зони так, аби водій і пасажири не контактували поміж собою.


В Ужгороді чистили зливову каналізацію
Додано 10.07.2014
Наразі комунальники КШЕПу завершують розчищати каналізаційні стоки на вулиці Грушевського. Від бруду уже звільнили «ливньовки» на набережних міста, на проспекті Свободи, площі Ш.Петефі, вулицях Собранецькій, Заньковецької, Л.Толстого, у Новому районі.
Як розповів директор КП «КШЕП» Іван Довбак, після дощів мережа зливової каналізації забивається, і «ливньовки» не працюють. Внаслідок цього пошкоджується асфальто-бетонне покриття, руйнуються дороги. Найбільш критичні місця в Ужгороді – вулиця Собранецька, Новий район, паркові зони. За дорученням в.о.міського голови Віктора Щадея, комунальники регулярно очищатимуть міські зливоприймачі.

За проїзд – 3 гривні
Додано 10.07.2014
Віднині за проїзд у маршрутках і автобусах ужгородці платитимуть три гривні. Таке рішення цього тижня ухвалили члени виконавчого комітету Ужгородської міської ради, зважаючи на вимоги перевізників і кризову ситуацію в країні.
«З проханням підвищити тарифи на проїзд ми звернулися ще чотири місяці тому, – розповів Володимир Козун, директор ПАТ «Ужгородське АТП-12107». – Через подорожчання палива витрати на кілометр маршруту становлять 4 грн. 97 коп. На наших маршрутах – понад 5 тисяч пільговиків. Держава оплачує лише 21% пільгових перевезень. Решту ми возимо безкоштовно. Крім того, влітку зменшується пасажиропотік, а відтак кількість автобусів. Якщо тариф на проїзд зросте, то рентабельність становитиме 4-6%».
Спільно з громадськістю відділ транспорту, держзакупівель і зв’язку провів моніторинг перевезень в Ужгороді. Дані перевізників підтвердилися – наразі водії справді працюють у збиток. Новий тариф пройшов відповідні економічну і антимонопольну експертизи.


Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс