Чотири десятки питань розглянули на сесії міськради
Додано 05.02.2016
Уперше за багато років на сесію Ужгородської міськради прийшов голова Закарпатської обласної ради. Михайло Рівіс, виступаючи на початку засідання сесії 4 лютого, зазначив, що хоче засвідчити свою підтримку міському голові Богдану Андріїву, депутатам і буде всіляко допомагати перетворити Ужгород на достойну візитівку всього Закарпаття.
Запевнив: сприятиме залученню в місто додаткових коштів, зокрема, європейських грантів, адже можливостей ні міського, ні навіть обласного бюджету не вистачить на вирішення нагальних проблем обласного центру. Повідомив, що вже є домовленість про фінансування Європейським банком реконструкції і розвитку програми реконструкції водопровідної системи Ужгорода, уже ближчим часом, можливо, і наступного тижня, відбудеться зустріч із цього питання у представництві ЄБРР у Києві. Тільки цей проект дасть змогу залучити на розвиток міста кошти, які складають чи не половину нинішнього бюджету Ужгорода.
Богдана Андріїва наприкінці березня взяти участь у робочій поїздці представників Закарпаття у чеський край Височина для відновлення співпраці з містом-партнером Ужгорода Їглавою, що дасть можливість залучити на користь нашого міста кошти в рамках програм східного партнерства та інших.
Упродовж засідання депутати розглянули 40 питань, 4 проекти рішень зняли на додаткове вивчення, щоб винести на наступну сесію, заплановану, попередньо, на 25 лютого. Зокрема, це проекти про парки "Боздоський" і "Під замком", про зміни до Порядку встановлення вивісок та зміни до програми молодіжної. сімейної, гендерної політики.
Кількома прийнятими рішеннями сесії виділили по 15 тисяч гривень дружинам чотирьох загиблих в АТО ужгородців на встановлення пам’ятників. Крім того, підтримали надання грошової допомоги (на лікування, ремонт квартири та у зв’язку зі скрутним становищем) п’ятьом ужгородцям. Також проголосували за виділення двом ужгородським родинам, у яких дітки народилися у новорічну ніч, по тисячі гривень.
Погодили і рішення, за яким у бюджет міста надійдуть 3 мільйони 800 тисяч гривень – кошти, якими район профінансує лікування мешканців Ужгородщини у медзакладах обласного центру. А 50 мешканцям міста завдяки прийнятій сьогодні програмі буде встановлено автономне електричне опалення, ще 16 ужгородцям допоможуть із введенням в експлуатацію електроопалення, яке вони встановили за свої гроші. На це передбачили 500 тисяч гривень.
Визначили також, скільки відсотків – від 1 до 10 – від вартості проведення в Ужгороді капітального ремонту будинків (фасадів, покрівель тощо) повинні виділяти мешканці для співфінансування. Залежить це від того, який будинок – чи в історичному центрі, ОСББ чи бере участь у Проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», або ж ідеться про ремонт ліфта, на який потрібно більше 1,5 млн. грн.
Міський Водоканал за рішенням сьогоднішньої сесії отримає фінансову підтримку – майже 11,5 мільйонів гривень, оскільки підприємство перейшло на цілодобове постачання води мешканцям Ужгорода і на це йде дуже багато електроенергії, яка, до того ж, постійно дорожчає. Водоканал представив детальний перелік, які саме роботи й із заміни якого обладнання, мереж будуть ними виконані і як це покращить ситуацію із забезпеченням міста водопостачанням.
Які вулиці капітально відремонтувати і за які суми коштів – визначено змінами до Програми благоустрою Ужгорода. Ця ж програма передбачає видатки на озеленення, утримання світлофорів, ветеринарні послуги у притулку для тварин, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, очищення вуличної зливової каналізації тощо. А зміни, внесені до Програми охорони навколишнього природного середовища Ужгорода, дадуть змогу зробити капітальний ремонт підвісного мосту у парку "Боздоський" а також утримувати, доглядати цю зелену зону та парк "Під замком".
Деякі програми, прийняті сьогодні і раніше, наприклад, щодо харчування дітей у школах і садочках, навчання плаванню дітей і розвитку водних видів спорту, а також щодо ремонту доріг депутати рішенням міськради внесли сьогодні як зміни до Програми соціально-економічного розвитку Ужгорода на цей рік.
Бюджет Ужгорода депутати теж дещо підкоригували, відповідно до прийнятого Закону України „Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку ” та наказу Мінфіну про зміни в бюджетній класифікації.
На загал зміни більше технічні, але важливі для закладів – які суми і на що – оплату праці, медикаменти, енергоносії тощо вони зможуть скеровувати.
Рішення про припинення діяльності кількох комунальних підприємств і навчально-виховного комплексу "Гранд" – крок до завершення процедури ліквідації підприємств, які вже давно не працюють й існують лише формально.
За ще одним рішенням сесії на вулиці Небесної сотні громадська організація «Спілка учасників бойових дій АТО міста Ужгород «Побратими України м.Ужгород» отримає в оренду приміщення. Оплата за весь рік для захисників країни буде символічною – 1,2 грн.
Розглянули депутати і ряд земельних рішень. Але вони стосувалися не виділення нових ділянок, адже, як відомо, на це накладено мораторій на час проведення інвентаризації, а щодо процедури викупу ділянок, рішення про які приймалося раніше.
Наприкінці сесії депутати підтримали звернення колег із фракції "Солідарність" про нагородження грамотами бійців 128-ї бригади, які рік тому забрали в зоні АТО ворожий танк. Але оскільки воїни зараз не в Ужгороді, відзнаки їм передадуть. Також ішлося про звернення до міністра оборони та Президента, щоб нагородити хлопців. Загалом його підтримали, але ще вирішать питання про деякі документи із військкоматом.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс