Міська влада започаткувала діалог для спільної розробки стратегії розвитку фізкультури і спорту
Додано 05.02.2016
Чимало болючих питань розвитку різних видів спорту піднімали сьогодні на нараді представників спортивних федерацій, клубів, ДЮСШ, фізкультурно-спортивних організацій, яка відбулася у великій залі міської ради Ужгорода.
Розпочинаючи зібрання, заступник міського голови Олександр Білак звернуся до всіх із проханням підтримувати постійний тісний діалог, співпрацю з міською владою, інформувати про плани проведення в місті змагань, виїзди на чемпіонати, закликав спільно вирішувати існуючі проблеми.
"Хоч коштів у нас не так багато, але багато що разом можна вирішити організаційно, крім того, будемо допомагати із залученням позабюджетних коштів, у тому числі міжнародних грантів", – наголосив Олександр Білак.
Начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Євгеній Бобров коротко прозвітував про попередні роки роботи, тенденції, які є в питаннях розвитку спорту в Ужгороді.

Тренер із водного поло Ісрафіл Василькін відзначив: важливо, щоб такі зібрання були не разовими, не "для галочки", а системними. Відтак після тривалого обговорення вирішили започаткувати спортивно-координаційну раду при Ужгородській міській раді. До неї увійдуть голови або представники федерацій, спортивних клубів, товариств, управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді і безпосередньо відділу спорту цього управління. Крім постійної роботи членів координаційної ради, для обміну думками і прийняття рішень наприкінці кожного кварталу збиратимуть ширше коло із представників федерацій, товариств, клубів – на зразок сьогоднішньої зустрічі.
Серед проблем, які піднімали на нинішньому засіданні – недостатня спортивна інфраструктура міста, забезпеченість залами, спортивними майданчиками, сучасним устаткуванням.
Наприклад, не вистачає басейнів, де можна було б не просто поплавати, здобути базові навички тримання на воді, а які б відповідали вимогам для занять спортивним плаванням, водним поло. Не вистачає полів для футболу, немає умов для занять американським футболом, регбі.
Степан Селменський, представник Федерації футболу, говорив про потребу проведення соціальних занять у приватних спортивних спорудах, адже регулярні тренування потребують чималих видатків, особливо, якщо в родині спортом займається не одна дитина.
Тренер із дзюдо Віктор Калінін наголосив, що потрібно організувати літні табори для дітей, які займаються спортом, де вони могли б і проводити тренування, і оздоровлюватися.
Обговорювали також необхідність започаткування ширшої співпраці та обміну досвідом зі спортивними клубами й управлінськими структурами від влади, які розвивають спорт у сусідніх із Закарпаттям країн.
Піднімали і питання спортивних майданчиків у дворах. Щодо цього, то було зазначено, що програму їх реконструкції вже розробляє міська влада, незабаром винесуть на розгляд депутатів.
Заступник міського голови Олександр Білак підсумував: "Дуже важливо, що ми почули про дуже багато проблем і відчули бажання представників спорту спільно з міською владою їх вирішувати. Намітили конкретні кроки і вже маємо багато над чим працювати".

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс