Словаччина презентує в Ужгороді освітні можливості, підписано чотиристоронню угоду
Додано 12.02.2016
Сьогодні в Ужгороді презентують можливості здобування освіти у сусідній із Закарпаттям Словаччині. Напередодні про це та загалом партнерство у сфері освіти, культури, спорту між ужгородськими та словацькими організаціями в Ужгородському прес-клубі підписали чотиристоронню угоду. Зокрема, угода діятиме між ГО «Словацько-Український Центр Партнерства», управліннями у справах культури, спорту, сім'ї та молоді, а також освіти Ужгородської міської ради та МГО “Асоціація молодіжних ініціатив краю”.
Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак зазначив, що це дуже важливо для краян, адже освіта у Словаччині безкоштовна, а зв'язки із сусідніми Кошицьким та Пряшівським краями, звідки завтра презентуватимуть 3 вищі навчальні заклади, напрацьовані давно і дуже тісні. Це одна з можливостей розширити співпрацю Ужгорода з європейськими структурами, обмінюватися досвідом, долучитися до міжнародних грантових проектів і програм.
Євген Бобров, начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міської ради, наголосив: ідеться про численні культурницькі, спортивні заходи, долучення до освітнього досвіду.
Едуард Булина, голова ГО «Словацько-Український Центр Партнерства», ужгородець, який на власному досвіді переконався, які можливості дає навчання, а відтак і працевлаштування в Словаччині. Він розповів, що виші, які представлять завтра, – державні навчальні заклади з Кошице і один із Пряшева. Загалом це 30-40 спеціальностей, серед них і медичні, й інженерні, природничі, гуманітарні тощо.

Головна умова для вступу: знати словацьку так, щоб отримувати освіту, але виші надають можливість пройти мовні курси, які забезпечують достатню підготовку. Також Булина пояснив: для проходження конкурсу, залежно від факультету, потрібно скласти профільні іспити або ж приймають на навчання виключно за результатами шкільних оцінок за останні 3 роки. Сертифікати за результатами ЗНО не мають значення і до уваги не беруться. Студентам є можливість забезпечити гуртожиток, на час навчання надається дозвіл на проживання. За результатами успіхів у І семестрі можна навіть клопотати про отримання стипендії, але тих, хто не займається, однозначно відрахують. Навчання проводиться за Болонською системою, можна здобувати освіту за рівнем бакалавра, спеціаліста, стати аспірантом або ж вчитися заочно.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс