Влада й громадські організації об'єднують зусилля для допомоги засудженим без позбавлення волі
Додано 18.02.2016
Як допомагатимуть ужгородцям, які відбувають покарання за вчинені правопорушення без позбавлення волі – з умовним терміном, виконуючи громадські роботи тощо, розповіли сьогодні на засіданні Ужгородського прес-клубу начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров, начальник Ужгородського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції відділу ДПтС України в Закарпатській області Віталій Мураль, юрист Ужгородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Діана Гомза, директор Громадського центру соціальної допомоги населенню (ГЦСДН) Петро Ренжин.
За словами Віталія Мураля, в обласному центрі, Ужгородському районі та Чопі відбувають покарання без позбавлення волі близько 500 осіб, із них біля 200 – молодь, в Ужгороді також близько 10 неповнолітніх. Вони засуджені насамперед за крадіжки, дрібне хуліганство, завдання тілесних ушкоджень. Біля 30% згодом знову порушують закон.
Кримінально-виконавчу інспекцію за прийнятими торік змінами до законодавства поступово реорганізовуватимуть за європейським зразком у службу пробації, тому і влада, і громадські організації приєднуються до співпраці із надання практичної допомоги, вирішення проблем таких громадян, щоб вони знайшли себе в житті, виправилися і більше не скоювали правопорушень.
Контролює відбуття покарання кримінально-виконавча інспекція і вони ж радять звертатися до Ужгородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Громадського центру соціальної допомоги населенню, адже більшість засуджених перебувають у складних життєвих обставинах, не мають документів, роботи, засобів до існування, відчувають не надто приязне ставлення оточуючих і загалом суспільства. При цьому, здебільшого, навіть не знають, хто і як їм може допомогти.
За словами Євгена Боброва, таким людям допомагають, наприклад, відновити документи, консультаціями юристів, психологів, через Червоний Хрест та благодійні акції збирають речі і харчі, через Центр зайнятості сприяють працевлаштуванню і здобуттю професії, перекваліфікації.
Петро Ренжин зазначив, що їхня громадська організація має можливість надавати такий же і ширший спектр допомоги, як і центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, але більш неформально, тому часто люди, які мали проблеми із законом, охочіше звертаються саме до них, а не до органів влади. На волонтерських засадах Громадський центр соціальної допомоги населенню залучає юристів-студентів старших курсів УжНУ, психологів, конфліктологів.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс