Дитячій лікарні Ужгорода благодійники вручили медичне обладнання
Додано 25.02.2016
У четвер, 25 лютого, в Ужгородській міській дитячій клінічній лікарні відбулося урочисте вручення придбаної для установи медичної апаратури від представників Пріорату Закарпаття Ордену Госпітальєрів Св. Іоанна Ієрусалимського, Лицарів Мальти.
Співпраця між мальтійцями і дитячою лікарнею триває вже не перший рік. Як розповідає головний лікар міської дитячої лікарні Ігор Рошко, обласний осередок Пріорату Мальтійського Ордену поцікавився, якого обладнання зараз лікарня потребує найбільше.

«Проаналізувавши, яке устаткування у нас виходить із ладу, ми замовили прилад магнітотерапії «Алімп-1», електрокардіографи «Мідас-ЕКІТ» (2 шт.), акумуляторні батареї на УПС APC Smart (для захисту медичної техніки). Ми дуже вдячні госпітальєрам, адже обладнання стане у нагоді для діагностики пацієнтів, і є дуже потрібним у реанімаційному відділенні», - наголошує керівник медзакладу.

Чотири роки тому дитячій лікарні передали гуманітарну допомогу на суму 90 тис. грн., у минулому році подбали про закупівлю спеціальних сиропів, які використовуються для попередження грипу.
«Тепер із траншу, який ми отримали з українського Пріорату, виділено кошти, за які закуплено цей медичний інвентар. Благодійна робота проводиться у міру можливості у тих регіонах, які цього потребують. Часто допомога надходить з таких країн, як Америка, Англія, Індія, тобто звідусіль, де є осередки організації Мальтійського Ордену. За заявками, які надходять, обираються кризові регіони у світі, на жаль, серед них тепер і Україна, тому й надають нам більшого значення», – каже Пріор Закарпаття, Командор Мальтійського Ордену Іван Шуфрич.
Від міської влади благодійникам подякувала секретар міської ради Андріана Сушко та акцентувала, що керівництво Ужгородської міської ради дуже вдячне за подібні ініціативи, оскільки бюджетне фінансування не завжди проводиться в достатніх обсягах, із придбанням необхідного медичного обладнання теж є труднощі фінансового плану. А такі благодійні акції – завжди позитив, адже йдеться про комфорт і безпеку маленьких пацієнтів.

До слова, Мальтійський орден зародився у 1370 р. До організації входили аристократи, лицарі, які охороняли Гроб Господній і захищали християнство.
З 2009 року в Україні почав діяти загальноукраїнський Пріорат Ордену, а Закарпатська організація сформувалася в 2010 р. У нашій області 7 членів Ордену, загалом же по Україні – більше чотирьох десятків осіб. Основною діяльністю, якою опікуються мальтійці, є практична допомога, придбання подарунків до свят для дітей різних соціальних закладів, організація благодійних акцій.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс