Визначено основні параметри, як Ужгород житиме наступного року
Додано 11.12.2015
Проекти програм соціально-економічного розвитку Ужгорода, бюджету, благоустрою і конкурс на перевезення, а також ще більше десятка інших рішень прийняли сьогодні, 11 грудня, на першому засіданні оновленого виконкому міської ради.
Насамперед внесли зміни до складу майже 30 комісій, рад та конкурсного комітету міськради, які були необхідні через кадрові зміни у виконавчій владі Ужгорода.

Йшлося і про програму підтримки комунальних підприємств, першим свої пропозиції скільки потрібно коштів і на що вони будуть використані подав Водоканал міста. Присутній на засіданні керівник КП Станіслав Карташов зазначив, що ідеться про три блоки питань: придбання спецтехніки, яка дасть можливість, наприклад, не замовляти техніку для очистки зливової вуличної каналізації, а робити це власними силами (цього року працювали фахівці з Києва), проводити аварійні та планові ремонти, значно зекономити кошти на енергоносії.

Затвердили також програми удосконалення цивільного захисту, охорони навколишнього середовища, навчання плаванню дітей, розвитку водних видів спорту та ще 9 видів спорту, в яких ужгородці мають визначні досягнення.
Додатково прийняли рішення про земляні роботи і придбання за кошти державного бюджету квартири для родини загиблого учасника АТО. Загалом в Ужгороді це вже 8 житло з 9, які заплановано купити цього року.
Найбільше дискусій було щодо пов’язаних між собою питань програм соціально-економічного розвитку, благоустрою та проекту бюджету на наступний рік. Згодом їх також розглянуть на сесії міської ради.
Керівник фінансового управління Леся Гах повідомила, що головний фінансовий документ міста пройде три етапи: попередній, до прийняття державного бюджету, коригування після прийняття держбюджету і остаточний із урахуванням вільних коштів від надходжень.
Обсяг доходів планується більше 727 мільйонів, основна питома вага надходжень, майже 60%, – від податку із доходів фізичних осіб. Тому міський голова Богдана Андріїв наголосив: міська влада, керівники всіх структурних підрозділів, підприємств повинні берегти кожне робоче місце і створювати нові, бо це основне джерело поповнення міської казни.
Бюджет передбачають із профіцитом, який складе, попередньо, більше 50 мільйонів гривень. На освіту, медицину, соціальні установи передбачено субвенції з держбюджету, які, за попередніми розрахунками, повністю покриють потреби на рівні приблизно цього року.
При обговоренні проекту бюджету, програм соціально-економічного розвитку та благоустрою член виконкому, представник ради старійшин міста, директор Закарпатського регіонального центру соціально - економічних і гуманітарних досліджень НАН України Степан Сембер, зазначив, що потрібно уже в І кварталі нового року готувати проектно-кошторисну документацію на дороги і об’єкти, які планується ремонтувати, щоб починати роботи одразу, як тільки дозволить погода, а не освоювати гроші тільки в останні місяці року. З обласного бюджету пропонувалося просити кошти на проектування об’їзної дороги від українсько-словацького кордону до вулиці Можайського, на дороги, які належать до республіканського значення і на облаштування площі біля обласного драмтеатру.
Рішення про зміни до існуючої програми благоустрою, прийняте також на сьогоднішньому засіданні, містить перелік вулиць, де буде продовжено або проведено капітальний ремонт, оновлення світлофорів, озеленення міста і влаштування велоінфраструктури.
Також на сьогоднішньому засіданні прийняли рішення з питання, яке при попередніх розглядах зривалося на 5 засіданнях – умови конкурсу на перевезення. Рішення містить перелік 25 міських маршрутів із зазначенням номера кожного з них, протяжності в кілометрах у прямому та зворотному напрямках, скільки автобусів і на скільки місць мають бути на маршруті, який інтервал руху, коли виходять перший та останній рейси. Прикметно, що на найбільш жвавих напрямках, наприклад, до студентських гуртожитків на БАМі, в Новий район передбачено маршрутки аж до 22.30-23.00 – досі саме на те, що автобуси дуже швидко завершують курсування, було особливо багато нарікань ужгородців. Умови конкурсу та договір із перевізниками, який теж міститься в рішенні, передбачають оновлення рухомого складу на 75% та жорсткі умови щодо дотримання перевізниками графіку маршрутів та якості послуг. Абсолютна більшість автобусів передбачатиме пасажиромісткість не менше 19 місць, а ті, що курсуватимуть в Новий район та на БАМ – від 25-35 місць. Кожна маршрутка повинна бути обладнана GPS-пристроєм та приладами для електронних квитків.
Як прокоментував міський голова Богдан Андріїв, перше засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради відбулося злагоджено, конструктивно, з принципових питань були слушні зауваження і дискусії.
«Зокрема, щодо пайових внесків при будівництві багатоквартирного житла. Два принципові моменти: перший – визначити орієнтовну вартість метра квадратного новозбудованого житла і щодо цього показника будемо орієнтуватися на офіційні дані Мінрегіонбуду. Другий – у межах чинного законодавства можемо пайовий внесок приймати або у вигляді коштів, або у вигляді комунікацій. Як показала практика попередніх років, прийняття на баланс мереж і комунікацій – це віртуальні інвестиції. Влада налаштована чітко визначати кошторисну вартість будівництва і приймати пайовий внесок живими грошима. Їх ми можемо спрямовувати на придбання того ж таки житла для сімей бійців АТО чи інших пільговиків.
Щодо бюджету міста. Наразі показники прогнозні, оскільки коригування бюджету відбуватиметься відповідно до прийнятого парламентом Державного бюджету. Єдиний ресурс, який ми можемо прогнозувати і впливати на нього – це спеціальний фонд, який формується із реалізації та відчуження землі, майна і тих же пайових внесків. До цього питання ми підходимо комплексно. Підготовлено, зокрема, проект рішення міської ради щодо проведення інвентаризації та тимчасового мораторію на відчуження. Після проведення інвентаризації всіх земель і майна у подальшому відчуження відбуватиметься виключно через відкриті аукціони, тому громада отримає кошти до бюджету за ринковими цінами.
Узагалі, сам процес розгляду питань на виконкомі показав, що члени виконкому – це не прості статисти, вони докладно розібралися в проектах і вносили актуальні та обґрунтовані пропозиції», - сказав Богдан Андріїв.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс