В Ужгороді наводять лад з паспортами вивісок
Додано 23.12.2015
На виконання розпорядження міського голови №502 від 15 грудня цього року вчора робоча комісії фахівців різних відділів і служб міськради почала перевірку паспортів вивісок, насамперед в історичному центрі Ужгорода. Адже важливо, щоб оформлення вивісок було не хаотичним, на власний смак кожного, а за визначеними стандартами, адже йдеться про естетику і туристичну привабливість обласного центру Закарпаття.
До складу робочої комісії увійшли представники відділу благоустрою департаменту міського господарства, управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді, управління архітектури та містобудування, відділу муніципальної поліції і правопорядку, а також юридичного відділу.
У списку першочергових магазинів, офісів, куди навідалися з перевіркою – 29 суб’єктів господарювання у центрі міста, в яких паспорти вивісок протерміновані. Під час перевірки просили звернутися в Центр надання адмінпослуг і поновити паспорти або ж надати документи для їх виготовлення, складали про це приписи – документи, які не містять санкцій, але застерігають, що виявлені недоліки потрібно у визначені терміни усунути.
Слід нагадати: діє рішення сесії Ужгородської міськради від 22 липня 2011 року (№193) «Про порядок встановлення вивісок в м.Ужгород», яким і належить керуватися в цьому питанні. Із 2013 року йшла мова, що в документ потрібно внести зміни або ж розробити новий, зокрема, з огляду на те, що звертатися підприємцям потрібно уже не в управління архітектури, а в Центр надання адмінпослуг. Проте поки нове рішення не прийнято, діє рішення 2011 року, яке не відмінено. Очевидно, вже ближчим часом на сесії розглянуть зміни до цього документу, бо 4 листопада на офіційному сайті оприлюднено регуляторний акт – проект рішення «Про зміни та доповнення до Порядку встановлення вивісок в місті Ужгород, затвердженого рішенням VII сесії міської ради VI скликання 22 липня 2011 року № 193». Новий документ детально передбачає вимоги до вивісок, їх стилістику, освітлення тощо.
Перевірки вивісок проводять у рамках загальної стратегії наведення ладу з рекламою в Ужгороді, за що взялася команда оновленої міської влади.

Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс