Кожен повинен робити свою справу, а не кивати на інших – вкотре довела перевірка вулиць Ужгорода
Додано 24.12.2015
За ініціативою кількох депутатів сьогодні, 24 грудня, заступник міського голови Ужгорода Олександр Габор із представниками відділу благоустрою департаменту міського господарства, відділу муніципальної поліції, кількох комунальних підприємств, фірми «АВЕ» «проінспектували» територію поблизу вулиць Тихого-Лермонтова-пр.Свободи-Пестеля та інших.
Проблеми, які констатували, типові. Наприклад, на вулиці Тихого у дворах багатоповерхівок у цьому році провели капремонт внутрішньоквартальної території. Однак біля одних під’їздів – підстрижені кущі, посаджені квіти, а біля інших – зарослі і сміття. З тильного ж боку будинків, як правило, взагалі суцільні хащі.
Подекуди мешканці визначили собі на частині зеленої зони, буквально в болоті, майданчик для паркування автівок або місце, аби розвертатися і розвозять колесами ґрунт усім двором. Дитячі майданчики, лавки, якщо і є, то давно не ремонтовані, не фарбовані.
Люди нарікають, що потрібно кронувати дерева і навіть зрізати старі аварійні, але завжди знаходяться мешканці, які категорично проти. Крім того, далеко не всі знають, що аби зрубати дерево, потрібно звернутися в ЦНАП, отримати дозвіл і залучити фахівців.
На вулиці Лермонтова голова ОСББ будинку 7а Олександр Чеботарев жалівся на сміття довкола багатоповерхівки, всохлі дерева, вантажівки, які заїжджають через їхній двір на підприємство. Хоча частину сміття точно мали б прибрати самі члени ОСББ – мешканці будинку.
Біля висотки на Залізничній, 4/22 територія контейнерного сміттєвого майданчика прибрана, зате поруч на зеленій зоні безліч сміття, його зносять від прилеглих будинків і викидають з території автовокзалу.
У багатьох місцях, як, скажімо, біля будинку за адресою Джамбула, 15 зібрані на купи непотріб, листя, яке, іноді, буває, й тиждень, не вивозять комунальні служби. Хоча після сьогоднішньої перевірки підприємство «Ужбуд сервіс» одразу знайшло можливість ліквідувати купу, зібрану з усієї прибудинкової території.
На вулиці Пестеля сміттєві контейнери стоять просто на проїжджій частині дороги, до того ж поруч чимало приватних будинків, мешканці яких не укладають угоди на вивезення сміття, відповідно, й не платять за послуги, зате виносять непотріб, переповнюючи баки, або й просто залишають на тротуарах, під стінами чи кущами.
А на Швабській всі ужгородці вже багато років нарікають на дерев’яний перехід, облаштований біля недобудови. Дошки давно прогнили і пішоходам дуже небезпечно, але будівля переходить із рук в руки, нині власник – банк, офіс якого в Києві і змусити його належно впорядкувати огородження складно.
Під час перевірки одразу визначали, хто і що повинен зробити, де муніципальній поліції потрібно скласти адміністративні протоколи про порушення правил благоустрою і оштрафувати.
Підсумовуючи результати, заступник міського голови Олександр Габор відзначив: «Дуже добре, що депутати проявляють наполегливість для вирішення проблем мешканців своїх округів. Багато зауважень у нас сьогодні було до роботи ЖРЕРу №4, хоча напередодні вони теж постаралися прибрати. Але питань ще чимало, як і об’єктивних та суб’єктивних факторів і все не вирішити одним таким виходом на місце – потрібно системно працювати і підприємствам, за якими закріплені території для прибирання, і мешканцям, у тому числі приватного сектору та ОСББ. Дуже багато залежить саме від людей. При 70 квартирах у будинку часто знаходяться двоє-троє, які не доносять сміття до контейнеру, а залишають навіть цілі пакунки на зелених зонах. Є питання і з тим, що не оформлено документи на землю прибудинкових територій, тому не зрозуміло, де чия територія і хто має її впорядковувати. Також одні комунальні підприємства, зокрема, ЖРЕРи уже припинили свою роботу, з іншими мешканці ще не уклали угоди на обслуговування, тривають судові розгляди. Є і проблеми вулиць, скажімо, як Польова, де практично ніколи не було дорожнього покриття, жахливі ями, а почати там роботи зможемо лише навесні. Питань багато і вирішувати їх, якісно змінити ситуацію, зможемо лише спільними зусиллями».













Оновлена
версія сайту
Інформація про виділення коштів місцевого бюджету
КОРИГУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА
Внесення змін у детальні плани території індивідуальної малоповерхової житлової малоповерхової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані
ІСТОРИКО-АРХІТЕКТУРНИЙ ПЛАН МІСТА

Пояснювальна записка.pdf
Карта (1-5000).jpg (35M)
Схема маршрутів громадського транспорту Ужгорода


Контактні телефони приватних та комунальних служб міста, диспетчерських служб
Інформація про порядок подання звернень, функціонування телефонів «гарячої лінії» та електронні поштові адреси в Ужгородській місцевій прокуратурі

Електронні звернення громадян


*Додатково інформуємо, що відповідно до Закону України, "Про звернення громадян" відділом роботи із зверненнями громадян ведеться реєстрація телефонних звернень громадян за номером : 617127

швидкий перехід


ГОЛОВНА

Про Ужгород

Фотогалерея

Структура органів міської ради

Рішення сесій міської ради

Рішення виконкому

Розпорядження міського голови

Постійні комісії

Громадсько-політична активність

Зовнішньо-економічна та інвестиційна діяльність

Паспорт підприємств міста

Оголошено конкурс